Влада

Брендом Житомирської області стає ягідництво, вирощування фруктів та їх експорт, – Руслан Кирилюк

18 January 2017, 09:51

17 січня у Житомирській ОДА підвели підсумки роботи галузі АПК у 2016 році та визначили завдання на 2017 рік.

Про це пише сайт Житомирської облради.

За інформацією начальника агропромислового розвитку Руслана Кирилюка, Житомирська область у минулому році вийшла на 3 місце в Україні за об’ємом валової продукції. Зібрано 2 мільйони 77 тисяч тонн зернових, що в порівнянні з 2015 роком на 42 відсотки більше.

«Це є найкращим показником за останні 3 роки. А це означає вагоме фінансове поповнення підприємств та місцевих бюджетів», - зазначив головний аграрій області.

«За статистичним даними у січні – листопаді 2016 року, враховуючи перехідні залишки урожаю 2015 року, реалізовано зернових і зернобобових 664 тисячі тонн при середній ціні 3600 грн за 1 т», - йдеться у повідомленні.

Також Руслан Кирилюк назвав новий бренд Житомирщини – це ягідництво.

У коментарі Житомир.info керівник управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА Руслан Кирилюк розповів, що ягоди з підприємств області експортують в Голландію та Велику Британію.

«У нас є ряд проектів, які відомі не тільки на Україні, але й за кордоном: «Брусвяна» у Брусилівському районі і ТОВ «Бетек» у Новоград-Волинському районі, які 500 тонн ягід тільки з Новоград-Волинського району експортують в Голландію і Велику Британію. А «Брусвяна» торгує по всій Україні і вона бере участь зі своєю продукцією у міжнародних виставках, не тільки з ягодами, але й з розсадою. На сьогоднішній день брендом нашої області стає ягідництво і вирощування фруктів та їх експорт. Коли у нас був міністр аграрної політики, то він говорив, що пріоритетним напрямком не тільки на Житомирщині, але й в Україні треба, щоб стало ягідництво, тому що ринок у нас безмежний. В інших областях такого немає, а якщо і є, то врази менше, ніж на Житомирщині», - розповів Руслан Кирилюк.

Як повідомляв Житомир.info, декілька останніх років у селі Костовці Брусилівського району Житомирської області відбувається Всеукраїнський ягідний фестиваль «Брусвяна - Україна».

Фото з сайту Житомирської облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі