Місто

ЖЕК забрав контейнери з Покровської, житомиряни викидають сміття просто на вулицю

18 January 2017, 11:35

 Жителі приватного сектору, які живуть в районі Житомирської кондитерської фабрики, вже місяць не можуть викинути сміття у контейнери – їх прибрав ЖЕК.

Про це Житомир.info розповів читач Тарас, який живе неподалік «кондитерки» в приватному будинку.

«На початку грудня ЖЕК №4 розвішав оголошення про те, що прибирає з вулиці контейнери для сміття і що збиратиме відходи з кожного двору, але вже місяць сміття нормально не збирають. Люди виносять його у мішках і залишають біля зупинок, стовпів та дерев на тротуарі. Вулиця завалена сміттям, яке розкидають собаки», - обурюється читач.

Він приніс фото, зроблені з 9 по 18 січня.

В оголошенні, підписаному адміністрацією приватного підприємства «ВЖРЕП-4», яке розклеїли на стовпах у грудні 2016 року, йдеться:

«Шановні мешканці приватного сектору! З метою покращення надання послуги з вивозу побутових відходів та запобігання утворення стихійного сміттєзвалища контейнери під побутові відходи з центральної вулиці Покровської будуть прибрані 09.12.2016 р. З 12.12.2016 р. щопонеділка, з 10 до 12 години, побутові відходи будуть вивозитись транспортом ПП «ВЖРЕП-4», який проїжджатиме понад вашими будинками».

Керівник ПП «ВЖРЕП-4» Володимир Тичина у коментарі Житомир.info повідомив, що прибрати контейнери – це дійсно ініціатива його підприємства, вимушений крок, щоб змусити людей укладати договори на вивіз сміття.

«Дійсно, на вулиці Покровській були контейнери. Ми їх забрали, тому що все місто возить (туди відходи), і зробили подворовий вивіз сміття. Зробили публічний договір, роздрукували квитанції і почали вивіз сміття, але люди не хочуть платити. Ми поставили контейнери, потім ще раз доставили, так ніхто й не платить. Ми їх забрали, провели велику роботу, роздали людям газети і зробили подворовий вивіз сміття. Але людей він не цікавить, тому що за сміття треба платити. Тариф у нас 6 гривень 5 копійок на місяць з людини. А тут на халяву вночі прийшов і викинув», - обурюється керівник ВЖРЕПу.

Зі слів Володимира Тичини, сміття з вулиці Покровської збирає аж три автомобілі: «Газель» і дві вантажівки DAF.

«Приїжджає машина в певні дні і по чіткому графіку це сміття забирає. Така система в нас на Крошні працює вже 15 років. Ми вивозимо сміття там, де люди його виставляють», - запевняє керівник підприємства.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2015 року тоді ще перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин розповів, як проходив конкурс з вивезення сміття з території п'яти ЖЕКів і чому в Житомир не «зайшов» найбільший на ринку Європи оператор з вивезення твердих побутових відходів.

Фото читача

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі