Політика

Нардеп від Житомирщини Арешонков звернувся до керівництва держави щодо трагедії в Олевську

18 January 2017, 13:42

Народний депутат України Володимир Арешонков звернувся до Прем’єр-міністра та Президента щодо службової відповідності керівництва правоохоронних органів, прямим обов’язком яких забезпечення внутрішньої суспільної безпеки.

«Головним об’єктом цієї безпеки є громадянин України, його права і свободи. І не важливо, де мешкає такий громадянин, у Конче-Заспі чи в Олевську», - наголошує народний депутат.

Причиною для звернення стала кривава трагедія, яка сталася в Олевську в ніч з 15 на 16 січня. Внаслідок збройної сутички вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. За неофіційною інформацією, постраждали до двадцяти осіб, але не всі звернулися до медзакладів.

Удень 16 січня близько двохсот людей зібралися на центральні площі Олевська, на місці нічної стрілянини, вимагаючи у правоохоронців провести справедливе розслідування та погрожуючи перекрити міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин. Разом з тим, у місцевих нема жодних сумнівів – стрілянина сталася саме через бурштин, адже такі конфлікти тут стаються не вперше.

Володимир Арешонков наголосив, що правоохоронці намагаються подати те, що сталося в Олевську, як звичайний побутовий конфлікт між місцевими активістами та приїжджими гостями.

«Скажіть мені, будь ласка, що це за гості – представники кримінальних структур зі Львівщини, з інших регіонів України, які приїхали в Олевськ що - на дискотеку?! Ми що - не розуміємо глибоко, який це конфлікт?», - підкреслив Володимир Арешонков.

Під час брифінгу у стінах Верховної ради депутат від Житомирщини звернувся до керівництва МВС та СБУ, наголосивши, що професіонали мусять розібратися й дати належну оцінку того, що сталося, і головне – знайти справжніх винуватців.

«Цей регіон з часом не стає безпечнішим для проживання, як про це запевняли мене керівники правоохоронних органів у відповідь на мої численні депутатські звернення і запити щодо наведення порядку в регіоні у зв'язку з нелегальним видобутком бурштину та засиллям кримінальних елементів», - говорить Володимир Арешонков.

Народний обранець згадує всесвітньо відомого письменника Марка Твена, який вважав відкриття золота в Каліфорнії найбільшим національним лихом Америки.

«Олевський синдром, на щастя, ще не має ознак «національного лиха» за Твеном, але має всі ознаки екологічного лиха поліського краю, де місцеві мешканці щохвилинно наражаються на небезпеку для життя і здоров’я», - констатує Арешонков.

Володимир Арешонков є співавтором закону про бурштин і акцентує увагу на тому, що припинити «бурштиновий безлад» і попередити людські жертви можна лише законним способом.

Народний обранець наголошує на важливості прийняття в другому читанні і вцілому закону про видобуток і реалізацію бурштину, який, за словами нардепа, уже давно на часі, та який затягує внесення до сесійної зали керівництво Верховної Ради.

«Ми потребуємо і вимагаємо, щоб цей закон був внесений до зали. Він буде проголосований, і це допоможе врегулювати ситуацію з незаконним видобутком корисних копалин», - сказав Арешонков. 

Звертаючись до керівництва правоохоронних органів та колег-парламентарів, Володимир Арешонков ще раз підкреслив: треба зробити все належне, щоб влада на місцях була сильною і могла відповідати за ту критичну ситуацію, яка є насправді.

Прес-служба народного депутата Володимира Арешонкова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі