Культура

Житомирський обласний краєзнавчий музей підтримав міжнародний флешмоб-селфі

18 January 2017, 14:16

Зазвичай, щоб сфотографуватись із улюбленим експонатом у Житомирському обласному краєзнавчому музеї потрібно заплатити від 20 до 40 гривень з екскурсійної групи. Сьогодні ж ця послуга є абсолютно безкоштовною, позаяк дирекція музею підтримала міжнародний флешмоб – селфі в музеї.

«Це дає змогу і популяризувати безпосередньо музейну колекцію, і сам заклад, і дає змогу показати, що ми не таке закрите утворення, як склався стереотип у населення міста», - каже директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.

Проте, відмінити назавжди плату за фото та відео-фіксацію на території музею, каже Роман Насонов, неможливо.

«Це фотоспалахи, які шкодять експонатам, це треба розуміти у першу чергу. Вони відволікають музейних доглядачів від роботи, потрібно врахувати, що окрім групи є і інші відвідувачі, яким будуть заважати розглядати той чи інший експонат. Мені неодноразово робили закиди, що за кордоном люди приходять у музей платять за вхід і фотографують скільки завгодно. Але люди забувають, що фотографування закладено у ту суму вхідного квитка. Якщо підрахувати і вивести по формулі на одного відвідувача, то квиток складав би від 50 до 60 гривень, я думаю така ціна була б не по кишені для пересічного громадянина, або гостя міста», - розповідає директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.

Серед відвідувачів музею зустрічаємо Анну та Миколу. Молоді люди запевняють, прийшли не просто заселфитись, а і духовно збагатитись.

«Найбільш класно робити такі заходи для того, щоб молодь долучалась і ходила в музеї дивилась, що тут можна побачити, як жила Україна, Житомир в минулому, при цьому робила собі класні фото, хештегати це у соцмережах і потім, щоб усі дивилися», - зізнається Анна Кришталь.

«Я думаю тут, краща фотографія - це наша пам’ять і все, що збережеться у нашій пам’яті, спогади. Адже люди ідуть у музей не задля фото, а задовольнити свої інтелектуальні потреби. Тому, фотографія не настільки важлива, як саме відвідування музею», - зізнається Микола Пісенко.

Акція діятиме лише 18 січня до 17 години вечора. Тож тим, хто долучиться до флешмобу дирекція краєзнавчого музею обіцяє пам’ятні подарунки на згадку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі