Події

На трасі Київ-Чоп житомирські патрульні за день зупинили п’ять вантажівок із львівським сміттям

18 January 2017, 21:50

Протягом 18 січня на трасі Київ-Чоп у Житомирській області патрульні поліцейські зупинили п'ять вантажівок DAF із львівським сміттям.

Про це Житомир.info розповіла прес-офіцер патрульної поліції Житомира Діна Корчевна.

«Сьогодні екіпаж зупинив за порушення правил дорожнього руху дві вантажівки, які рухалися одна за одною в попутному напрямку в бік Києва. Це був 128 км автодороги Київ-Чоп. Перевіряючи документи, патрульні взяли у водіїв товарно-транспортні накладні для перевірки, в яких виявили ознаки фальсифікації, а саме: не була вказана серія в накладній, а вантаж, який перевозився, в накладній фігурував як вторинна сировина. Проте в дійсності, коли патрульні поліцейські попросили все ж таки показати вміст контейнера, було виявлено, що це не вторинна сировина, а побутові відходи. На місце події викликали слідчо-оперативну групу, надалі працювали слідчі. Було складено акт обстеження території місця події та відповідні матеріали за статтею 48 закону України «Про автомобільний транспорт» щодо невідповідності заповнення товарно-транспортної накладної. Санкція цієї статті передбачає 1700 грн штрафу, що буде сплачений перевізником. Усі документи будуть відправлятися у Львів, де буде розглядатися справа. Ці дві вантажівки були супроводжені патрульними поліцейськими до кордону з Київською областю, далі їх супроводжували вже київські патрульні. Тобто нашим завданням було вивезти ці автомобілі, супроводити з Житомирської області, аби не було випадково викидання сміття у ближніх населених пунктах», - сказала Діна Корчевна.

Подібна ситуація сталася через дві години: патрульні поліцейські зупинили автомобіль на пункті пропуску «Кочерів».

«У цього водія також місцем відправлення було місто Львів, а місцем відвантаження – Дніпропетровська область, але був зазначений уже інший перевізник. Ретельніше перевіривши накладні, було виявлено ознаки підробки печатки. Також на місце події було викликано слідчо-оперативну групу. В подальшому вантажівку також було супроводжено до Київської області, де передано київським патрульним. Потім було виявлено ще дві вантажівки на цій же ділянці траси – подібна ситуація. Тобто загалом за день було виявлено п'ять вантажівок із львівськими номерами, водії теж сказали, що самі є жителями міста Львова і не заперечували, що везуть саме сміття, проте більш детально коментувати відмовлялися. Всі вони везли сміття до Дніпропетровської області, хоча відмовилися на пропозицію патрульної поліції сфотографувати факт свого прибуття на місце відвантаження, що було зазначене у накладній, та скинути звідти фотографії. Перших дві вантажівки спинили близько восьмої години ранку, третю – близько 11:00, ще дві – після обіду», - розповіла прес-офіцер патрульної поліції.

Нагадаємо, 17 січня на посту «Звягель» у Житомирській області патрульні двічі зупиняли автомобіль DAF з львівським сміттям. Мер Львова Андрій Садовий пообіцяв розібратися, чому машину з львівським сміттям зупиняють в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info,  7 грудня у селищі Черняхів Житомирської області скинули чергових кілька тонн сміття львівського походження. У селі Недашки Малинського району ввечері 18 грудня зупинили три фури з львівським сміттям, 29 грудня у Черняхівському районі виявили нову локацію львівського сміття.

  

Фото патрульної поліції Житомира

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі