Політика

У березні в Житомирській області хочуть провести позачергові вибори двох сільських голів

19 January 2017, 13:48

У Житомирській області хочуть провести позачергові вибори Заболотського сільського голови Радомишльського району та Меленецького сільського голови Любарського району.

Відповідні проекти постанов зареєстровані у Верховній Раді 28 грудня 2016 року.

В обох випадках звернення сільських рад щодо проведення позачергових виборів пов’язані зі смертю сільських голів.

«На чергових виборах 25 жовтня 2015 року Заболотським сільським головою був обраний Науменко Олександр Сергійович. 22 серпня 2016 року Науменко О. С. помер. Факт смерті підтверджується свідоцтвом про смерть від 25 серпня 2016 року. У зв’язку з цим Заболотська сільська рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Заболотського сільського голови. За інформацією Житомирської обласної ради, згідно з перспективним планом формування територій громад Житомирської області заплановано входження Заболотської сільської ради до Радомишльської міської об’єднаної територіальної громади. На даний час процес об’єднання не розпочато», - зазначається у пояснювальній записці до одного проекту.

«На чергових виборах 25 жовтня 2015 року Меленецьким сільським головою був обраний Ткаченко Олександр Григорович. 1 жовтня 2016 року Ткаченко О. Г. помер. Факт смерті підтверджується свідоцтвом про смерть від 4 жовтня 2016 року. У зв’язку з цим  Меленецька сільська рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Меленецького сільського голови. За оперативною інформацією згідно з перспективним планом формування територій громад Житомирської області заплановано входження Меленецької сільської ради до Любарської селищної об’єднаної територіальної громади. На даний час процес об’єднання не розпочато», - йдеться в пояснення до іншого проекту постанови.

Позачергові вибори збираються призначити на неділю 26 березня 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня минулого року в 22 об’єднаних територіальних громадах Житомирської області проходили перші місцеві вибори – обирали голів та депутатів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі