Суспільство

Коли йти до проктолога?

19 January 2017, 17:52

Більшість пацієнтів відтягують візит до проктолога або просто не звертаються до лікаря, тому що вважають свою проблему занадто інтимною. Однак, не відвідуючи лікаря, ви, лише завдаєте шкоди своєму здоров'ю. Необхідно розуміти, що будь-який лікар, незалежно від спеціальності, знаходиться на роботі і всі люди – лише пацієнти, яким потрібна допомога. І як лікаря стоматолога не шокують пацієнти з дірками в зубах так і, повірте, лікаря-проктолога, ви теж мало чим зможете здивувати. Єдине, що дійсно завжди не перестає вражати в наших громадянах, – це завзятість і терпіння, з якими вони переживають наявні у них проблеми, які можна вирішити протягом всього лише одного візиту до проктолога.

Практично кожна людина, що зіткнулася хоча б раз з будь-яким проктологічним захворюванням (будь-то гострий і хронічний геморой, анальні тріщини, парапроктит, нориці прямої кишки, неспецифічний виразковий коліт, хвороба Крона, доброякісні та злоякісні пухлини, поліпи товстої кишки), впевнена, що огляд у лікаря буде дуже болючим і неприємним. Ні в якому разі. Ми вже давно живемо в XXI столітті і сучасна медицина вже давно вирішила проблему болю. Будь-який поважаючий себе і свого пацієнта лікар, йде в ногу з часом і сучасними технологіями, які дозволяють усунути більшість неприємних відчуттів під час огляду. І застосовувати нові методи лікування. Не виключення, що почуття дискомфорту при пальцевому або інструментальному дослідженні може бути присутнім, але сильних больових відчуттів бути не повинно.

Ще однією проблемою українського пацієнта є надія на всемогутній «авось». Дуже багато свято вірять, що наявна проблема не настільки серйозна, і вона обов'язково вирішиться самостійно, потрібно лише почекати. Природньо, що симптоми нікуди не зникають, а з часом навпаки, посилюються. Нажаль, лише невеликий відсоток людей все ж вирішує звернутися до проктолога. Решта займаються спочатку пошуком інформації в інтернеті і всіляких народних довідниках не зрозуміло ким і для кого виданих, а потім, знайшовши за схожими симптомами начебто свій випадок, приступають до самолікування. Активно приймають участь в самолікуванні і працівники аптек, які не будучи лікарями в принципі, беруть на себе відповідальність не тільки за продаж більшості лікарських препаратів без рецепта, але ще і активно рекомендують різні препарати людині, що прийшла з проблемами до них.

Особливість і складність медицини полягає в тому, що це неточна наука. Як правило, кілька захворювань мають настільки схожу симптоматику, що тільки висококваліфікований фахівець може правильно вибрати необхідний метод діагностики або лікування в кожному конкретному випадку.

Тільки своєчасне звернення до лікаря допоможе вам швидко і з найменшими фізичними і матеріальними витратами позбутися від делікатних проблем. Пам’ятайте, що хворобу краще попереджати, а не лікувати. Профілактичні огляди та консультації – є єдиним дієвим методом в боротьбі з більшістю захворювань. Що ж, якщо ви відчуваєте дискомфорт або біль під час і після випорожнення, у вас в калі є кров або слиз, у вас змінилась регулярність та консистенція випорожнень, подразнення і свербіж навколо анального отвору – все це є серйозним приводом для того, щоб сходити на консультацію до лікаря проктолога.

Детальніше дізнатися про методи лікування та записатись на прийом ви можете в клініці «Оксфорд Медікал»: (0412) 55 22 55, (068) 055 22 55 або за адресою вул. Леха Качинського (Черняховського), 4. Ліцензія №620 від 24 вересня 2016 року.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі