Влада

Житомирські військові одними з перших випробують на собі нові стандарти харчування від Міноборони

20 January 2017, 11:26

Міністр оборони України Степан Полторак підписав концепцію реформи системи продовольчого забезпечення Збройних Сил України до 2020 року і план її реалізації.

Про це на своїй сторінці у Facebook пізно ввечері 19 січня повідомив радник президент України Юрій Бірюков.

«А значить, що шведський стіл, вибір страв, салати, йогурти та соки – все буде. І саме так, як ми і планували», – зазначив у дописі радник президента.

При цьому Бірюков уточнив, що згідно з планом на 2017 рік, Житомир є одним із перших українських міст, де впроваджуватимуть концепцію. Зокрема, на нові стандарти харчування збираються перевести 199 навчальний центр ВДВ і Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова.

«Одеська Західна база ВМС, 19 ракетна бригада, 184 н/ц "Старичі", 142 н/ц ССО, 79 ДШБ, 8 оп СпП (включаючи 140 н/ц ССО), 3 оп СпН, 199 н/ц ВДВ, 37 ОПЗ, 56 омпбр. А ще: Одеський, Львівський, Київський, Харківський Вінницький госпіталі. А ще: Військова академія сухопутних військ (Одеса), Національна академія сухопутних військ (Львів), Військовий ліцей ім. Богуна (Київ), Національний університет оборони (Київ), Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації (Київ), Військовий інститут ім. Корольова (Житомир), Національний університет повітряних сил (Харків). Це все – план на цей рік», – зазначив Бірюков.

На ремонт і обладнання їдалень і харчоблоків, за його словами, вже виділено понад 150 млн грн.

«Будуть закуповуватися нормальні парконвектомати і м'ясорубки, картоплечистки і холодильні шафи. Таких сум, таких закупівель, такого ремонту їдалень – не було жодного разу за всі 25 років Незалежності України. Такої якості харчування, яке буде в цьому році після початку реалізації плану робіт (з квітня, поступово, протягом року), не було жодного разу за всі 25 років Незалежності України», – пояснив він.

Фото зі сторінки Юрія Бірюкова у Facebook

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 14 грудня 2015 року у їдальні Житомирського торговельно-економічного коледжу, який знаходиться на вул.Черняховського, виявили склад армійських сухпайків. Понад 200 ящиків із сухими пайками для бійців, на кожному з яких напис – власність Міністерства оборони України. У приміщеннях їдальні вміст пайків сортували і у подальшому продавали студентам. За рік розслідування поліція і військова прокуратура допитали понад 300 свідків, проведено 8 ревізій і 6 аудитів Міноборони, але відповісти, як сухі пайки опинилися у студентській їдальні, так і не змогли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі