Місто

У Житомирі за рік усиновили 47 дітей, на обліку перебуває 126 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах

20 January 2017, 13:51

На обліку в службі у справах дітей Житомирської міської ради перебуває 467 дітей, з них 126 – які опинилися в складних життєвих обставинах.

Такі дані наведені в проекті рішення виконкому «Про виконання службою у справах дітей міської ради повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», який 19 січня опублікований на сайті міської ради.

«Станом на 01 січня 2017 року на обліку в службі перебуває 467 дітей: в секторі опіки – 341 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, з яких  85,9% дітей влаштовано до сімейних форм виховання, та  в секторі профілактики – 126 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах», - інформує підрозділ міської ради.

За минулий рік 48 дітей набули статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з яких 37 було влаштовано до сімейних форм виховання, 1 дитина була усиновлена, 7 дітей набули статусу навчаючись в професійно-технічних навчальних закладах міста, в зв’язку з чим їх було переведено на повне державне утримання в навчальних закладах, 3 дітей було направлено до державних дитячих закладів.

Упродовж 2016 року службою у справах дітей було повернуто із державних дитячих закладів до сімейних форм виховання 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із державних дитячих закладів, розташованих у м. Житомирі, було усиновлено 47 дітей. З первинного обліку служби було знято 65 дітей, а саме: 56 дітей – у зв’язку з досягненням повноліття, 9 – усиновлено.

Станом на 1 січня в Житомирі функціонують 5 дитячих будинків сімейного типу, в які влаштовано 39 дітей та 13 прийомних сімей, в які влаштовано 19 дітей.

За звітний період на обліку служби перебувало 126 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, із них  118 дітей, які живуть у 68 сім’ях, де батьки або особи, які їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків, 1 дитина, яка систематично самовільно залишає постійне місце проживання, 7 дітей, які зазнали насильства в сім’ї.

«З метою запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, службою проведено 26 профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Канікули», «Вокзал», «Підліток». Службою у справах дітей здійснюється організаційне забезпечення діяльності комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, станом на вересень 2016 року в Житомирі було усиновлено 14 дітей, які виховуються в державних дитячих закладах, на обліку служби у справах дітей перебувало 344 дитини, які мають статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі