Влада

Житомирські прокурори перемогли працівників суду в інтелектуальному двобої

21 January 2017, 11:14

Прокурори Житомирщини та працівники апеляційного адміністративного суду з нагоди святкування Дня Соборності України змагалися в інтелектуальних здібностях.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«У п’ятницю, 20 січня 2017 року, між командами прокуратури Житомирської області та Житомирського апеляційного адміністративного суду відбулася інтелектуальна гра «брейн-ринг», присвячена Дню Соборності України, який країна святкуватиме у неділю, 22 січня 2017 року. Змагання, які відбулися у залі Житомирського апеляційного адміністративного суду, мали визначити серед прокурорів і працівників суду знавців історії права та державності України», - йдеться у повідомленні.

Для об’єктивного визначення переможців було створене журі у складі заступника декана історичного факультету ЖДУ ім. Івана Франка Оксани Чаплинської, прокурора прокуратури області, голови профспілки прокуратури Житомирської області Олени Гаврилюк та судді у відставці, помічника голови суду Наталії Малахової.

«Який з атрибутів клейнодів козацької влади використовується у сучасній Україні на рівні офіційного?», «Зразок чого вперше Іван Федоров видав у Львові у 1574 році, пізніше таку ж працю написав і видав Тарас Шевченко?» «Ким був джура у козаків?» - на такі та подібні запитання необхідно було надати блискавичну відповідь учасникам інтелектуального змагання.

Динамічність, швидкість у прийнятті правильних відповідей та дружня підтримка вболівальників сприяли тому, що першою необхідну кількість балів (15) набрала команда прокуратури області, яка й одержала нагороду та подарунок – книгу «Україна – єдина країна».

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня в Житомирі планують створити «ланцюг єдності».

 

Команда прокурорів

Журі

Команда працівників апеляційного адміністративного суду

Фото прес-служби обласної прокуратури

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі