Влада

Геннадій Зубко звернувся до народних депутатів: Брак законів гальмує реформу, сповільнює процеси децентралізації

21 January 2017, 13:18

Децентралізація за рік, що минув, вже набрала суттєвих обертів і демонструє реальні позитивні результати. Подальше просування реформи вимагає законодавчого врегулювання. Брак законів гальмує реформу, сповільнює процеси секторальної децентралізації, стримує об’єднання територіальних громад та економічне зростання територій.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час Години запитань до Уряду у парламенті – повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

Зубко зазначив, що другого читання чекають законопроекти щодо добровільного приєднання територіальних громад, які дозволять приєднання до вже утворених ОТГ.

«Законопроект № 5520 врегулює процес добровільного об`єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів. Також у другому читанні мають бути розглянуті законопроекти № 4742 («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища)» та № 4110 («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів (щодо статусу старости села, селища)». Вони чітко визначають статус старости та усувають прогалин чинного законодавства в частині набуття повноважень сільського, селищного, міського голови. Проект Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» № 2489 забезпечить ефективну, комплексну реформу служби в органах місцевого самоврядування на принципово однакових підходах із реформою державної служби щодо вступу та проходження служби», - зазначив Геннадій Зубко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі