Події

Суд припинив нецільове використання 4 га «бурштинових» земель у Житомирській області

23 January 2017, 11:11

Ємільчинський районний суд задовольнив два позови з семи, поданих органами прокуратури щодо припинення нецільового використання 4 га землі з родовищами бурштину на території Барашівської сільської ради Ємільчинського району та повернення їх до державної власності. Решта позовів перебуває на розгляді у суді.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Встановлено, що у серпні 2014 року Головне Управління Держгеокадастру в області неправомірно передало у приватну власність семи жителям Житомирської та Київської областей 14 га землі для ведення особистого селянського господарства. Усупереч вимогам Земельного кодексу України та ст. 37 Закону України «Про охорону земель», угіддя передано без проведення вивчення щодо показників родючості та даних раціонального використання земель», – йдеться у повідомленні.

Власники окремих наділів відразу продали свої ділянки, що свідчить про відсутність намірів обробляти землю та займатися особистим селянським господарством. Крім того, на вказаних земельних ділянках розташовані корисні копалини загальнодержавного значення – бурштин.

Як повідомляв Житомир.info, з метою попередження використання землі не за цільовим призначенням, до суду було заявлено 7 позовів про повернення до державної власності 14 гектарів землі, що на території Барашівської сільської ради Ємільчинського району.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі