Влада

Голова Житомирської ОДА обговорив із Вахтангом Кіпіані новий формат книги пам’яті про воїнів-афганців

23 January 2017, 13:18

У Житомирській облдержадміністрації мають намір змінити формат книги пам’яті про воїнів-афганців. Передбачається, що замість поіменного списку загиблих і «партійних» фото історично-просвітницька книга про героїв-афганців міститиме історичні описи чи журналістські нариси.

Про це 23 січня на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич після зустрічі з українським журналістом, публіцистом та істориком Вахтангом Кіпіані.

«Ліквідація обласного відділення «Книга пам’яті України» – не означає, що припиниться видавництво пам’ятних книг про героїв Житомирщини. Ми змінюємо формат таких видавничих проектів, адже маємо їх друкувати для читача, а не для поличок у бібліотеках. Сьогодні разом із Вахтангом Кіпіані та Оленою Галагузою (депутат Житомирської облради, – ред.) обговорили деталі історично-просвітницької книги про героїв-афганців. Якщо вона «піде в народ» – за таким же принципом друкуватимемо й наступні. Маємо за мету змінити книгу із поіменним списком загиблих і партійними фото на змістовно наповнене видання, з історичними описами чи журналістськими нарисами», – зазначив у дописі голова ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, 15 грудня 2016 року в Житомирі члени постійної депутатської комісії обласної ради з гуманітарних питань, чиновники облдержадміністрації та воїни-афганці сперечалися про доцільність схвалення дворічної Програми з видання серії «Книга Пам’яті України. Обпалені війною. Житомирська область», на яку необхідно було виділити 720,9 тис. грн з обласного бюджету. На сесії Житомирської облради 22 грудня 2016 року депутати не підтримали проект рішення про обласну програму з видання серії «Книга Пам’яті України. Обпалені війною. Житомирська область» на 2017-2018 роки. У січні 2017 року голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич підписав розпорядження, згідно з яким упродовж двох місяців мають припинити юридичну особу «Житомирське обласне відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України» та звільнити його працівників.

Фото зі сторінки Ігоря Гундича у Facebook

Цього ж дня у прес-центрі Житомирської міської ради Вахтанг Кіпіані презентував карту Криму із історичною топонімікою.

Фото Анни Максимової


Нагадаємо, сьогодні, 23 січня, гостем програми «Діалоги» стане Вахтанг Кіпіані.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі