Влада

За рік у Житомирській області стало на 4,5 тисячі безробітних менше

24 January 2017, 09:34

Станом на 1 січня 2017 року в Житомирській області налічувалось 17 тисяч офіційно безробітних громадян, що на 4,5 тисячі менше, ніж рік тому.

Про це 23 січня повідомив відділ інформаційної роботи Житомирського обласного центру зайнятості. 

«Станом на 1 січня 2017 року в області налічувалось 17 тисяч офіційно безробітних громадян, що на 4,5 тис. осіб менше, ніж на цю дату 2016 року. На початок нинішнього року центри зайнятості області мали на третину більше заявлених роботодавцями вакансій, ніж рік тому – 1621. На кожне вільне робоче місце претендувало 11 осіб проти 17-ти торік», - повідомив відділ.

Протягом 2016 року понад 30,1 тис. жителів області були забезпечені роботою, причому більшість із них (16,5 тис. осіб) отримали направлення до працедавця у перший день звернення до набуття статусу безробітного, - зазначають у центрі зайнятості.

Ці дані були озвучені під час круглого столу на тему: «Служба зайнятості і роботодавці: розширення партнерства у 2017 році», який відбувся в обласному центрі зайнятості. Участь у заході взяли, зокрема, керівники спільного представницького органу роботодавців Житомирської області, представники чотирьох галузевих департаментів і управлінь обласної державної адміністрації, керівники та менеджери з персоналу 12 найбільших підприємств Житомира та голова громадської організації «Українська асоціація молодих фермерів».

Головною метою зібрання була презентація новітніх послуг державної служби зайнятості та напрацювання спільних пропозицій до Міністерства соціальної політики України, народних депутатів України від Житомирської області щодо прийняття необхідних змін до законодавства у сфері зайнятості.

Як повідомляв Житомир.info, з 13 січня 2017 року житомиряни і жителі області можуть скористатися інтернет-записом в службу зайнятості.

Фото обласного центру зайнятості

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі