Місто

У міськраді розглянули петицію щодо перевірки санітарного стану в маршрутках і направили листа перевізникам

24 January 2017, 10:09

Управлінням транспорту і зв’язку міської ради направлений лист-вимога автоперевізникам Житомира стосовно взяття ними на особистий контроль виконання умов діючих Договорів в частині забезпечення технічного та санітарного стану перед початком роботи.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука на петицію щодо перевірки санітарного стану маршрутних таксі, що здійснюють перевезення пасажирів.

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Вікторії Борисівни Буданової була опублікована на сайті Житомирської міськради 26 жовтня 2016 року, і зранку 14 грудня 2016 року отримала необхідну кількість голосів.

«Я, жителька міста Житомир, Буданова Вікторія Борисівна, хотіла б, щоб управління транспорту проводило регулярні перевірки маршрутних таксі на предмет їх санітарного стану. Вважаю, що якщо перевізник не хоче або не може підтримувати в своїх автомобілях чистоту, не стежить за станом оббивки сидінь, не пере і не замінює чохли і штори, не забороняє своїм водіям палити на робочому місці, в салоні маршрутного таксі, він повинен бути позбавлений права обслуговувати жителів міста. Бруд, сморід, поламані і рвані сидіння, засалена оббивка і брудні штори на вікнах - все це ображає людську гідність пасажирів і викликає огиду. Прошу всіх, хто небайдужий до стану транспорту, в якому ми змушені щодня їздити на роботу і возити своїх дітей в школу і дитячі садки, підтримати моє звернення. Жителі нашого міста гідні європейського сервісу на транспорті!», – йдеться у тексті петиції.

«Ваша петиція стосовно перевірки санітарного стану маршрутних транспортних засобів, розглянута виконавчими органами міської ради. Інформуємо, що згідно Договорів про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, укладених з автоперевізниками м. Житомира, перевізник зобов’язаний забезпечувати контроль технічного та санітарного стану автобусів перед початком роботи. Управлінням транспорту і зв’язку міської ради направлений лист-вимога автоперевізникам міста Житомира стосовно взяття ними на особистий контроль виконання умов діючих Договорів в частині забезпечення технічного та санітарного стану перед початком роботи», - йдеться у відповіді на петицію Дмитра Ткачука.

Як повідомляв Житомир.info, 23 січня 67-річний чоловік випав із приміської маршрутки №110 у селі Сонячне Житомирського району і від отриманих травм загинув. Жителі села розповідають, що під час руху автобуса двері раптово відкрилися, один з пасажирів випав на дорогу.

Фото з соцмереж, які житомиряни публікують під новинами щодо ситуацій з маршрутними таксі у місті

Маршрутка №11

Маршрутка №126

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі