Влада

На сесії Житомирської міськради планують підтримати петицію щодо будівництва храму на Смолянці

24 January 2017, 10:40

У Житомирі на сесії міської ради планують підтримати петицію щодо будівництва храму на Смолянці.

Проект рішення «Про розгляд електронної петиції щодо будівництва храму Архистратига Михаїла по вул. Селецькій, 11 та надання в постійне користування земельної ділянки за адресою м. Житомир вул. Селецька, 11 релігійній громаді (Парафії) Ісуса Христа-Спасителя Житомирської Єпархії Української православної церкви Київського патріархату» опублікований на сайті Житомирської мерії 23 січня 2017 року.

«Розглянувши електронну петицію щодо будівництва храму, клопотання релігійної громади Ісуса Христа-Спасителя Житомирської Єпархії УПЦ Київського патріархату від 30.11.2016 року, проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, відповідно до Земельного кодексу України, Законів України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про землеустрій», «Про Державний земельний кадастр», Постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 №1051 «Про затвердження порядку ведення Державного земельного кадастру», міська рада вирішила:

1. Підтримати електронну петицію щодо будівництва храму Архистратига Михаїла за адресою вул. Селецька, 11 у м. Житомирі.

2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки релігійній громаді (Парафія) Ісуса Христа-Спасителя Житомирської Єпархії УПЦ Київського патріархату для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій за адресою вул. Селецька, 11 у м. Житомирі.

3. Передати релігійній громаді (Парафія) Ісуса Христа-Спасителя Житомирської Єпархії УПЦ Київського патріархату в постійне користування земельну ділянку площею 0,3550 га, для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій за адресою вул. Селецька, 11 в м. Житомирі за рахунок земель комунальної власності територіальної громади міста не наданих у власність і користування.

4. Категорія земель – житлової та громадської забудови, кадастровий номер: 1810136600:05:039:0002.

5. Цільове використання земельної ділянки згідно класифікації видів цільового призначення земель: для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій (код КВЦПЗ-03.04).

6. Розмір річної плати за користування земельною ділянкою - в розмірі земельного податку.

7. Відомості про обмеження у використанні земельної ділянки: 0,2123 га - охоронна зона навколо інженерних комунікацій.

8. Попередити заявника про те, що розробники документації із землеустрою несуть відповідно до закону відповідальність за достовірність, якість і безпеку заходів, передбачених цією документацією. Виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок є комерційним ризиком замовника.

9. Перед початком використання земельної ділянки провести експертизу на предмет відсутності захоронень.

10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради відповідно до покладених повноважень та постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування», – йдеться у проекті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2016 року влада Житомира розглянула петицію щодо будівництва храму «Пам’яті загиблих в АТО». Свою думку висловив і настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору УПЦ-КП отець Богдан Бойко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі