Влада

У Житомирській ОДА будуть збирати перевізників і анонсують «радикальні дії» через гибель пасажира маршрутки

24 January 2017, 17:27

Хто винний у гибелі пасажира приміської маршрутки Житомир-Сонячне з‘ясовують правоохоронці. Це сталося 23 січня у селі Сонячне. За словами свідків 67-річний чоловік готувався до виходу, двері раптом відчинилися і чоловік випав.

«На жаль травми, які він отримав внаслідок падіння, виявилися несумісними з життям. Відповідні відомості були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст 286 ККУ «Порушення правил безпеки, що призвело до загибелі людини», слідчі призначили низку експертиз у тому числі судово-технічну, яка має визначити справність транспортного засобу і механізму замка дверцят. У разі, якщо буде встановлено, що пасажирський транспорт знаходиться в несправному стані, відповідальність лягає на плечі тієї людини, у функціональних обов’язках якої є контроль випуску транспортних засобів на лінію у належному стані. За чинним законодавством передбачено від 3 до 8 років ув’язнення», – розповіла заступник начальника відділу комунікацій ГУНП в Житомирській області Ольга Номерчук.

Саме про несправні двері говорять пасажири маршрутки і користувачі соцмереж. Вони упевнені, якби перевізник дбав про технічний стан автобусів, трагедії не сталося б.

«Одного разу, під час моєї поїздки маршруткою №110, теж відкрились задні двері. Я стояла біля них. Водій навіть не звернув на це увагу», - написала Тетяна Аманжолова.

«Живу на Соколовському масиві, часто доводиться їздити на цих зламках. Декілька днів назад вже був інцидент у даній маршрутці (двері не замикались)... Хазяїн НЕ дивиться за цими маршрутками, тех. обслуговування ніякого нема!!! Сподіваюсь, що нарешті, під натиском, "хазяїн" змінить погляди на безпеку своїх пасажирів!!!», - додала інша пасажирка.

У Житомирській облдержадміністрації чекають на висновки експертів щодо трагедії. Перевіривши автобуси, які працюють на 110-му маршруті, виявили низку порушень.

«Ми - організатор перевезень, сьогодні зранку виїхали, та відповідні працівники, для перевірки в цілому рухомого складу, який обслуговує зазначений автобусний маршрут. Сьогодні на маршруті працює всього три машини, відповідно до договору їх має бути більше. Крім того всі ті транспортні засоби, які працювали сьогодні на лінії, жоден із них не вписаний у витяг з договору. Тобто по суті, вони не мають права працювати на лінії. Перевізник поставив невідомо які автобуси, у довідці зазначено, що салон автомобіля брудний, візуальна інформація потребує оновлення. Тому я думаю, найближчим часом будуть зроблені певні висновки, і я думаю, що будуть радикальні дії з боку організатора пасажирських перевезень, це стосується не тільки 110 маршруту», - прокоментував начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк.

У четвер 26 січня в Житомирській ОДА планують зібрати усіх перевізників, аби вкотре нагадати про безпеку і якість перевезень. Пасажирам, які не задоволені якістю перевезень нагадують номери гарячої лінії: (0412) 47-46-52; (068) 150-87-16 (у робочі дні з 9.00 до 18.00).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі