Місто

Житомирський виконком встановив режим роботи «лотерей», поліція буде контролювати

24 January 2017, 18:02

Яскраві вивіски закладів розповсюдження лотерей у Житомирі так і запрошують зайти та придбати, буцімто, щасливий білет. Люди ладні цілодобово витрачати сотні гривень, щоб виграти захмарний джек-пот. Аби дізнатися, як працюють лотереї, йдемо в одну із них. У порожньому залі бачимо двох чоловіків, один із лото-гравців зізнається: грає тут не вперше, і навіть вдавалося вигравати.

Вдень тут порожньо, а от після дев’ятої вечора клієнтів, вочевидь, вистачає, бо саме цей гральний заклад на Бердичівській, 67 щовечора приводить у відчай мешканців будинку, в якому знаходиться. Люди бідкаються: стомилися не лише від гучної музики під вікнами, а і від погроз у свою адресу.

«Вони вночі працюють, а вдень туди майже ніхто не ходить. Після дванадцятої години ночі починають включати музику. В дві години ночі мій чоловік до них приходив і просив виключити музику, то тоді послухали. Але вибачте, це ж не нормально ходити і дякувати за те, що  ми спимо у своїх квартирах», - розповідає Людмила Зубрійчук.

«У дві години ночі дивлюся – бойня. Посередині двоє стоять, один скидає куртку, колінами зажимає, думаю вже буду викликати поліцію, бо когось уб’ють. А той, закачує кофту, хлопає по рукам, виймає з кармана і коле в ліву руку наркотик, що ж іще може колоти. Після дванадцятої  через ніч, до мене «швидка» приїжджає, сили немає вже. Я маю семеро онуків і щоб я не могла віку дожити? У нас у під’їзді 14 пенсіонерів, наймолодша я – 69 років, а так всім під 80. Ми оголошуємо голодування, ото подохнемо тут, бо більше життя немає у нас», - бідкається Марія Ільбицька.

У самому ж закладі про конфлікти воліють не говорити, кажуть: бувають клієнти в стані алкогольного сп’яніння, які бешкетують, однак працівники закладу контролюють ситуацію, викликаючи у разі потреби поліцію.

«Хіба що вночі, коли люди приходять у стані алкогольного сп’яніння. В основному їх немає, тому що ми намагаємось це все контролювати, якщо можу – вирішую сам, якщо ні, то викликаю поліцію або пультову охорону», - каже працівник лото-маркету.

Обурені мешканці будинку, в якому знаходиться лотерея, звернулись за допомогою до членів міськвиконкому, аби ті відмінили своїм рішенням дозвіл цілодобового режиму роботи подібних закладів. Роз’яснювати ситуацію на засіданні міськвиконкому 24 січня взявся Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Давайте все ж таки будемо називати їх ігровими клубами, а не лотереями. Раніше їх у нас було 5-6, у минулому році, у цьому році була заява керівництва Міністерства внутрішніх справ про те, щоб навести порядок до кінця року і мережі будуть зачинені і т.п. Сьогодні ми нарахували їх у місті 36. Ось ми так боремося, що фактично за рік у нас збільшилась кількість таких закладів. Питання стоїть навіть не в тому, що хтось незаконно заробляє гроші, а те, що це гроші житомирян і потім сім’ї розвалюються. Останні гроші люди несуть туди, і ці об’єкти перетворюються насправді і в пункти торгівлі наркотиками, і іншим подібним. По Бердичівській, 67: з власниками я зустрічався у минулому році, попереджав, сьогодні ж якщо власники та орендатори не чують, то є моє розпорядження до юридичного департаменту: підготувати документи для суду на проведення процедури реприватизації по цьому приміщенню. Це приміщення приватизували разом з комунікаціями будинку, що по закону заборонено, тому, якщо власники не чують, то будемо у законний спосіб приводити справи в порядок», - каже Сергій Сухомлин.

Правила роботи закладів розповсюдження лотерей передбачають, що працювати вони можуть лише у денному режимі.

«Зазначено, що ставки приймаються щодня з 7-30 до 21-00 годин, у вихідні та святкові дні з 9-00. Тобто, взагалі фізично неможливо придбати білет у Національній лотереї після 21 години. Тому встановлення цілодобового режиму є абсолютно необґрунтоване. Окрім цього, на сайті Національної лотереї у списку точок, де можна отримати виграш в понад 500 грн, жодного з цих об’єктів не міститься. Тому виникають великі сумніви щодо відповідності задекларованої діяльності та фактичної діяльності цих закладів», - говорить директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

«Тобто, якщо вони декларують, що це Національна лотерея, то немає чого людям вночі купувати лотерейні квитки. Враховуючи зауваження юридичного департаменту до проекту рішення, суспільний резонанс, відсутність чіткого режиму роботи, пропоную встановити режим роботи з 8-00 до 22-00 годин всім закладам, що здійснюють діяльність з розповсюдження лотереї у місті Житомирі та викласти їх список окремим додатком. Перелік надається», - додав Сергій Сухомлин.

Члени виконкому цю пропозицію підтримали, а от чи будуть заклади розповсюдження лотерей дотримуватись режиму роботи відповідно до рішення міськвиконкому – перевірятимуть вже правоохоронні органи.

«У разі наявності звернень в порядку контролю реагування буде однозначне, в рамках Кодексу України про адміністративні порушення – порушення правил торгівлі, це як мінімум, і відповідна відповідальність. А коли вони наберуть там декілька випадків, реагування будемо продовжувати в інших ракурсах», - зазначив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Нижче – додаток до рішення міськвиконкому: перелік закладів, які здійснюють діяльність у сфері розповсюдження лотерей, і яким встановлюється режим роботи з 8.00 год. до 22.00 год. 

1.        

м. Житомир, вул. Перемоги, 4, Інтернет-клуб «В мережі», Товариство з обмеженою відповідальністю «В мережі» (м.Київ, вул. Ремонтна, 6, офіс 404)

2.        

м. Житомир, пров. Львівський, 2

3.        

м. Житомир, вул. Небесної Сотні, 26

4.        

м. Житомир, вул. Театральна, 3

5.        

м. Житомир, вул. Небесної Сотні, 29, «Національна лотерея»

6.        

м. Житомир, вул. Лятошинського, 13, «Спорт ліга»

7.        

м. Житомир, вул. Покровська, 7, «Спорт ліга»

8.        

м. Житомир, вул. Перемоги, 73, «Державна лотерея «Фаворіт»

9.        

м. Житомир, проспект Миру, 10, «Маркет в мережі»

10.  

м. Житомир, вул. Небесної Сотні, 54, Маркет АТБ Державна лотерея  ТОВ «Полісько-Волинські ігри»                                                                                                         

11.  

м. Житомир, вул. Покровська, 129, Державна лотерея МСЛ

12.  

м. Житомир, вул. Перемоги, 52, ТОВ «Євротрейд»

13.  

м. Житомир, вул. Домбровського, 25, територія ринку «Сінний», Бутік            № 31-А

14.  

м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 68А, ТОВ «Юнайтед грін планет»

15.  

м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 2, ТОВ «МСЛ»

16.  

м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 27А, ТОВ «МСЛ»

17.  

м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 30, «Національна лотерея»,             ТОВ «А-ВЕКТ»

18.  

м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 30, «Лото маркет», Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрлото-Київ» (м.Київ, вул. Миколи Шепелєва, 6)

19.  

м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 39, ТОВ «В мережі»

20.  

м. Житомир, вул. Вітрука, 42/7, Інтернет клуб «В мережі», Товариство з обмеженою відповідальністю «В мережі» (м.Київ, вул. Ремонтна, 6, офіс 404)

21.  

м. Житомир, вул. Огієнко, 1/34, Інтернет клуб «В мережі»

22.  

м. Житомир, вул. Київська, 96, «Українська національна лотерея» Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрлото-Київ» (м.Київ, вул. Миколи Шепелєва, 6)

23.  

м. Житомир, вул. Бориса Тена, 5, Інтернет клуб «В мережі»

24.  

м. Житомир, вул. Київська, 56, Інтернет клуб «В мережі», Товариство з обмеженою відповідальністю «В мережі» (м.Київ, вул. Ремонтна, 6, офіс 404)

25.  

м. Житомир, вул. Київська, 73, Інтернет клуб «В мережі», Товариство з обмеженою відповідальністю «В мережі» (м.Київ, вул. Ремонтна, 6, офіс 404)

26.  

м. Житомир, вул. Чуднівська, 100, ТОВ «МСЛ»

27.  

м. Житомир, проспект Миру, 37, ТОВ «МСЛ»

28.  

м. Житомир, вул. Леха Качинського, 4, ТОВ «МСЛ»

29.  

м. Житомир, вул. Князів Острозьких, 112, ТОВ «МСЛ»

30.  

м. Житомир, вул. Шевченка, 102, ТОВ «МСЛ»

31.  

м. Житомир, вул. Бориса Тена, 82-а, ТОВ «МСЛ»

32.  

м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 67, «Лото маркет», Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрлото-Київ» (м.Київ, вул. Миколи Шепелєва, 6)

33.  

м. Житомир, вул. В. Бердичівська, 68, «Лото маркет»

34.  

м. Житомир, вул. Вокзальна, 6 Спорт лот, ТОВ «МСЛ»

35.  

м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 30, «Лото маркет»

36.  

м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 3, «Лото маркет»

37.  

м. Житомир, вул. Київська, 8, Державна лотерея

38.  

м. Житомир, вул. Вітрука, 32, Букмекерська контора

39.  

м. Житомир, вул. Івана Сльоти, 2, «Лото маркет», Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрлото-Київ» (м.Київ, вул. Миколи Шепелєва, 6)

40.  

м. Житомир, вул. Хлібна, 16, «В мережі»

41.  

м. Житомир, вул. проспект Миру, 14. Національна лотерея «Золотий  кубок»

42.  

м. Житомир, вул. Покровська, 7, «Спорт ліга»

43.  

м. Житомир, вул. Покровська, 131-а ТОВ «Інгейм»

44.  

м. Житомир, майдан Короленка, 5.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі