Політика

Юристи нардепа від Житомира Борислава Розенблата відреагували на рішення Печерського суду по декларації

24 January 2017, 18:42

Після детального вивчення тексту ухвали Печерського райсуду міста Києва, яка нібито стосується Борислава Розенблата, юристи народного депутата помітили суттєві невідповідності.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба народного депутата України Борислава Розенблата.

«У тексті ухвали зазначено, що «народний депутат України ОСОБА_2 у поданій декларації за 2015 рік зазначив отриманий дохід у сумі 1.5 млн. грн. та грошові активи на банківських рахунках у розмірі 55,6 млн грн та готівкові кошти в сумі 51,7 млн. гривень». Натомість у декларації Борислава Розенблата чітко вказано, що на рахунках у нього зберігається трохи більше 2 млн.грн., а саме: 637 029 грн., 51 204 дол. та 13 356 євро», - наголошують у прес-службі.

Відтак, або прокурор Генеральної прокуратури Густяков Ю.В. умисно надав до суду неправдиву інформацію і під час підрахунків «дописав» нардепу зайвих 50 мільйонів гривень, або «народний депутат України ОСОБА_2» в ухвалі Печерського суду не Борислав Розенблат.

«Ми чекаємо офіційного підтвердження. Якщо отримаємо цю ухвалу на руки, писатимемо скаргу у Генеральну прокуратуру України на слідчого Густякова, який надав суду недостовірні дані. Нехай його керівництво розбирається, що це – службова недбалість, халатність, умисне надання суду неправдивої інформації абощо. Разом з тим, позиція народного депутата Борислава Розенблата не змінилася – він готовий до будь-яких перевірок, якщо цього вимагає закон», - прокоментували юристи нардепа.

Сам же народний депутат після оприлюднення інформація про ухвалу суду прокоментував ймовірну перевірку ДФС на своїй сторінці у Facebook.

«Зранку отримав приємну новину про те, що 16 січня суд дав дозвіл на перевірку моєї декларації по запиту ГПУ. Хочу запевнити, що на всі запитання, які виникнуть у слідства, буду радий відповісти і по можливості надам всі документи. Що ж, перед законом усі рівні! Бажаю успіхів у перевірці моєї декларації!», – написав Розенблат.

Як повідомляв Житомир.info, Державній фіскальні службі доручили перевірити сплату податків 9 народними депутатами за клопотанням Генпрокуратури, серед нардепів називали й депутата від Житомира Борислава Розенблата.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі