Суспільство

У Житомирську область повертаються морози, через ожеледицю водіям радять утриматися від поїздок на авто

25 January 2017, 11:45

За інформацією Укргідрометцентру, 25-27 січня на Житомирщині очікується різке зниження температури: вночі до -10-17°C, удень до -10°C. На автошляхах області спостерігається ожеледиця. Правоохоронці закликають водіїв та пішоходів бути максимально обережними та відповідально ставитися до заходів безпеки.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Шановні водії, зважаючи на погодні умови, утримайтесь, по можливості, від поїздок на власному авто, краще скористатись послугами громадського транспорту. Керуючи транспортним засобом, будьте максимально обережні, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Обов'язково враховуйте час доби, стан проїзної частини та дорожнього покриття, не забувайте вмикати ближнє світло фар чи протитуманні фари. Слизька дорога є тим чинником, що збільшує гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не забувайте при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці закликають жителів Житомирщини не бути байдужими викликати на допомогу аварійну службу або зателефонувати за номером «102», якщо вони помітили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду.

Як повідомляв Житомир.info, майже через два тижні після снігопаду тротуари у Житомирі перетворились на ковзанку. Найбільше льоду при цьому спостерігається на зупинках громадського транспорту, де щодня ходить багато людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі