Влада

У Житомирі та Бердичеві хочуть будувати соціальне житло для контрактників на землях Міноборони

25 January 2017, 12:17

У Комітеті з питань національної безпеки і оборони відбулася робоча нарада щодо врегулювання питання забезпечення житлом військовослужбовців, зокрема – будівництво житла у Житомирі та Бердичеві.

Про це 25 січня повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«Під час обговорення питання, зокрема, розглядалась можливість фінансування будівництва для забезпечення житлом військовослужбовців Міністерства оборони України. Під час наради, зокрема, було обговорено питання фінансування будівництва житла у містах Житомир та Бердичів (Житомирської обл.) на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу за рахунок запозичень Державної іпотечної установи», - йдеться у повідомленні.

Учасники наради розглянули проектну пропозицію Державної іпотечної установи «Фінансування будівництва для забезпечення житлом військовослужбовців Міністерства оборони у містах Житомир та Бердичів», якою пропонується надання житла військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом, на пільгових умовах кредитування та/або фінансового лізингу. Згідно з пропозицією, забезпечення житлом планується здійснювались із розстрочкою платежів строком на 10 років під 5% річних в національній валюті України з можливістю зменшення щомісячних платежів на суму компенсації за піднайом (оренду) житла.

«Пропонується будівництво такого соціального житла здійснювати на землях Міністерства оборони України на замовлення Державної іпотечної установи», - зазначає прес-служба Верховної Ради.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 10 січня у Житомирській області нараховується 40 родин загиблих учасників АТО та інвалідів АТО 1-2 груп, які уклали договори купівлі-продажу і придбали житло за державні кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі