Події

У Житомирській області спіймали «на гарячому» трьох лісорубів, які незаконного зрізали дуби на майже 161,5 тис. грн

30 January 2017, 12:04

У ніч із 27 на 28 січня між селами Станішівка та Левків поліцейські разом з екологами затримали групу осіб безпосередньо під час незаконної вирубки дерев дуба. Матеріальні збитки фахівці оцінюють у майже 161,5 тис. грн. З’ясовуючи обставини правопорушення, 28 січня поліцейські провели обшук на одній з пилорам Бердичівського району та виявили значний обсяг нелегальної деревини.

Про це Житомир.info повідомили прес-служби головного управління Нацполіції та Державної екологічної інспекції в Житомирській області.

«У ніч з 27 на 28 січня поточного року працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області поблизу села Левків в лісосмузі було виявлено групу осіб, які здійснювали незаконну порубку дерев породи дуб. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, де в ході спільних заходів було вилучено автомобіль марки ЗІЛ та дві бензопили. Наступного дня екологи спільно з працівниками головного управління Національної поліції в Житомирській області на місці порубки дерев вилучили деревину, провели заміри зрізаних дерев і розрахували шкоду заподіяну лісу, яка становить 161 478 грн», – йдеться у повідомленні управління Держекоінспекції.

Поліцейські затримали і транспортний засіб, і лісорубів та доставили їх до відділення поліції для встановлення всіх обставин.

За вказаним фактом у головному управлінні Нацполіції в Житомирській області розпочали кримінальне провадження за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

Як уточнюють у прес-службі ГУНП в Житомирській області, затриманими виявилися троє жителів Бердичівського району, котрі зрізали більше десяти дубів і саме розпилювали їх на колоди. Деревину чоловіки повинні були відвезти до однієї з пилорам у своєму районі.

«Повідомлення про незаконну порубку надійшло до Житомирського відділення поліції близько півночі 27 січня. На місці події, у полезахисній смузі поблизу села Левкова, було виявлено вантажний автомобіль-маніпулятор та трьох осіб. Чоловіки, як згодом з’ясувалось, жителі Бердичівського району, зрізали 13 дубів і саме розпилювали їх на колоди по 3 метра. Уже наступного дня поліцейські провели санкціонований обшук на одній з пилорам у Бердичівському районі, куди, за інформацією оперативників, і мала бути завезена затримана деревина. Уже наступного дня поліцейські провели санкціонований обшук на одній з пилорам у Бердичівському районі, куди, за інформацією оперативників, і мала бути завезена затримана деревина», – йдеться у повідомленні ГУНП.

На лісопильні правоохоронці виявили значний обсяг лісопродукції. Належних документів щодо її походження власник надати не зміг.

Нині триває досудове розслідування. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді як штрафу, так і обмеження або позбавлення волі на термін до трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, 23 січня лісова охорона державного підприємства «Овруцьке лісове господарство» в Овруцькому лісництві виявила незаконну рубку 35 дубів, сума заподіяної шкоди становить 473 тис. 515 грн.

Фото прес-служби Державної екологічної інспекції в Житомирській області


Незаконна пилорама у Бердичівському районі, фото прес-служби ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі