Влада

Мер Житомира запевнив, що власники «легальних» МАФів можуть спокійно вести свій бізнес

30 January 2017, 14:33

Мер Житомира Сергій Сухомлин запевнив, що легальний бізнес у місті буде захищений та працюватиме без перешкод: підприємці, які законно встановили тимчасові торгівельні споруди, можуть і надалі спокійно вести свій бізнес.

Про це йшлося 27 січня на засіданні комісії з інвентаризації тимчасових споруд та рекламних засобів.

Темою засідання було рішення виконкому про демонтаж 43 МАФів, дію якого на 1,5 місяці призупинили депутати міської ради.

Всі незаконно встановлені тимчасові споруди будуть демонтовані, а МАФи, які мали дозвільні та погоджувальні документи, але не отримали паспорти прив’язки у відповідності до Комплексної схеми, буде переміщено по мірі проведення комплексного благоустрою і капітального ремонту територій, де вони розташовані.

«Підприємці, які законно встановили торгівельні тимчасові споруди будуть працювати до часу початку робіт з благоустрою та капремонтів територій. Самовільно встановлені споруди ліквідують. Відповідне рішення буде розглянуто на засіданні виконкому», - наголосив Сергій Сухомлин.

Він також зауважив, що у Житомирі буде створено електронну карту, на яку нанесуть всі малі архітектурні форми.

«Кожен житомирянин матиме змогу бачити, де встановлений той чи інший  тимчасовий торгівельний об’єкт та законність його розміщення», - сказав мер Житомира.

Нагадаємо, рік тому карту розміщення МАФів розробляла житомирська команда Демальянсу: на даний час посилання на карту неактивне.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 29 грудня до депутатів звернулися підприємці, обурені рішенням виконавчого комітету від 22.12.2016 щодо демонтажу 43 тимчасових споруд та обладнання: на сесії проголосували за призупинення дії пункту 1 рішення міськвиконкому строком на 1,5 місяці, а мер Сергій Сухомлин попросив, щоб на депутатських комісіях розібралися по кожному підприємцю окремо. 

 

Фото з сайту міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі