Суспільство

У райцентрі Житомирської області 18-метрову новорічну ялинку розпиляли на дощечки для дитячої творчості

31 January 2017, 15:59

У місті Малин Житомирської області стовбур новорічної ялинки розпиляли, аби зробити дощечки для творчості учнів центру дитячої творчості та школи мистецтв.

Про це 29 січня написав сайт Інфо Малин.

«Доволі неординарний підхід у використанні новорічної ялинки винайшли працівники КП «Благоустрій» із Малина. За словами директора підприємства Миколи Стурчака, малинчан, жителів району та гостей райцентру нинішнього року радувала 18-метрова зелена красуня, що виросла на території Чоповицької ОТГ Малинського району. Сучковану та неякісну деревину забрали для опалення приміщення підприємства, а «золоту» серцевину розпиляли й передали, до речі, другий рік поспіль, вихованцям і учням міського ЦДЮТ та дитячої школи мистецтв. Діти та їхні педагоги з задоволенням використовують дерев’яні дощечки й заготовки для виготовлення своїх робіт, малювання, різьби по дереву тощо», - інформує видання.

За інформацією сайту, у селищі Романів Житомирської області ялинку пустили на опалення райдержадміністрації.

«Верхівку та вітки віддали в котельню адмінприміщення райради, які використають для обігріву адміністрації. Стовбур розпиляли на пиломатеріали для потреб працівників благоустрою», - розповів заступник селищного голови Романова Віктор Капінус.

У Миропільській об’єднаній територіальній громаді Романівського району «центральну» ялинку селища віддали для обігріву місцевої амбулаторії загальної практики й сімейної медицини, - з посиланням на голову ОТГ Валерія Гиндича розповідає сайт.



Цьогорічна головна ялинка Малина мала такий вигляд, фото з офіційного сайту Малинської міської ради

Нагадаємо, викинуті житомирянами ялинки переробляють на щепорізках, як і в минулі роки.

Як повідомляв Житомир.info, до 2008 року в Житомирі ставили живу ялинку, і стояла вона на Соборному майдані. У 2008 придбали 18-метрову штучну ялинку, яку встановлюють на майдані Корольова біля будівлі ОДА. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі