Україна

Зубко провів засідання оперативного штабу щодо надзвичайної ситуації в місті Авдіївка Донецької області

31 January 2017, 16:20

Геннадій Зубко провів засідання оперативного штабу ДСНС щодо ситуації в місті Авдіївка.

Про це 31 січня повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

«Найголовніше зараз – забезпечення режиму тиші в Авдіївці для здійснення аварійно-відновлювальних робіт. На даний час сформовано 6 піротехнічних розрахунків ДСНС та саперів Міноборони. За даними Міноборони впродовж 29 січня терористичними угрупуваннями здійснено 400 обстрілів по місту, а 30 січня – 800», - повідомив віце-прем’єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на засіданні оперативного штабу ДСНС щодо ситуації в місті Авдіївка Донецької області.

Місцевими органами влади у взаємодії із ДСНС організовано функціонування 11 пунктів обігріву на території Авдіївки. Забезпечено мінімальний тиск та температуру теплоносія (до 40 градусів) в системі теплопостачання міста. В квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово призупинено роботу 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів. Відпрацьовано питання евакуації близько 12 тисяч громадян у найближчі 10 населених пунктів (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селидове, Горняк, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов’янськ). Для цього підготовлено та утримуються в готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч чоловік. Крім цього, для евакуації населення сплановано роботу двох приміських електропоїздів, що можуть евакуювати до 1 тис. 600 осіб за один рейс. Організовано контроль за протипожежним захистом печей коксохімічного заводу.

Загальну координацію заходів щодо захисту населення та проведення аварійно-відновлювальних робіт здійснює обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Всього до аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт залучено 230 чол. та 55 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 90 чол. та 30 од. техніки.

«Наразі вживаються заходи з недопущення розмороження систем теплопостачання міста; забезпечення необхідною кількістю електричних генераторів для організації тимчасових схем електропостачання соціально значимих об’єктів та об’єктів інфраструктури; відновлення у найкоротші терміни електропостачання теплоелектростанції заводу і фільтрувальної станції», - повідомив згодом на своїй сторінці у фейсбук Геннадій Зубко.

У місті опрацьовується можливість здійснення необхідної комутації електричних мереж від діючої лінії електропередач 35 кВ. Забезпечується координація дій груп розмінування Міноборони, а також підрозділів ДСНС.

В заходах задіяні: Донецька ВЦА разом із МВС, Міноборони, Мінпаливенерго, ДСНС, Нацполіція, Нацгвардія, Дніпропетровська та Харківська ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі