Влада

Міська рада Житомира за 100 тис. грн придбала електронний хронометр, який вираховує час бігу учасників змагань

1 February 2017, 10:53

Система електронного хронометражу використовується для змагань з легкої атлетики, триатлону та велозмагань. Дана система слугує для фіксації результатів учасників змагань за допомогою спеціальних чіпів. Інформація з чіпів передається на контролер, який видає результати.

Про це пише сайт Житомирської міської ради.

«Одним із пріоритетів розвитку спорту у місті Житомирі є підтримка масових видів спорту із залученням максимальної кількості мешканців міста до активного способу життя. Для того, щоб на більш високому рівні проводити такі змаганні, ми у минулому році закупили систему хронометражу, яка вираховує час бігу учасників змагань. Дана система сертифікована, тому Житомир має всі шанси проводити на території міста великі заходи всеукраїнського та європейського рівнів», – зазначила начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Дана система має можливість он-лайн трансляції результатів у мережу Інтернет та може обслуговувати від одного до десяти тисяч учасників змагань.

«Оскільки масовий спорт в Україні розвивається дуже активно та вже існує тенденція збільшення кількості марафонів – використання такої системи є необхідним. Фізично взяти на ручний хронометраж 300, а то й більше бігунів чи велосипедистів майже нереально, тому росте потреба у таких ґаджетах та пристроях», – пояснює Ярослав Кондюх представник компанії «Runstyle».

Система електронного хронометражу буде знаходитись на балансі Міського культурно-спортивного центру і використовуватись для проведення масових спортивних заходів, що будуть відбуватися у місті Житомирі.

«Вартість системи електронного хронометражу складає понад 100 тисяч гривень. Близько 50 тисяч гривень, на придбання даної системи було зібрано під час Космічного напівмарафону за рахунок внесків учасників, інша частина коштів була виділена з міського бюджету», - зазначається на сайті мемрії.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі, на майдані Соборному, вранці 4 вересня стартував перший Космічний напівмарафон до Дня міста.

Фото з сайту Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі