Події

У Житомирській області судитимуть капітана поліції, яка встановила щомісячну «таксу» для самогонниці

1 February 2017, 11:17

На Житомирщині судитимуть начальника сектору патрульної поліції, яка вимагала кошти від місцевої жительки за не притягнення до адмінвідповідальності.

Про це Житомир.info 1 лютого повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в хабарництві начальника сектору оперативного реагування патрульної поліції Попільнянського відділення поліції Коростишівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області. Установлено, що в травні 2016 року капітан поліції запропонувала громадянці надавати їй щоквартально неправомірну вигоду в розмірі 600 гривень за не документування факту виготовлення та продажу останньою самогону, а також не притягнення в подальшому її до адміністративної відповідальності. Задокументовано чотири факти одержання неправомірної вигоди вказаним правоохоронцем на суму 2 400 гривень», - інформує військова прокуратура.

Обвинувальний акт щодо капітана поліції направлений до Попільнянського районного суду Житомирської області за ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди). Кримінальним кодексом України за вчинення такого злочину передбачене покарання у виді штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або позбавленням волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Крім того, прокуратурою гарнізону, з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного правопорушення, на адресу начальника Головного управління Нацполіції в Житомирській області в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено подання, яке на даний час перебуває на розгляді.

Як повідомляв Житомир.info, в Попільнянському районі 17 січня затримали начальника сектору патрульної поліції, яка систематично вимагала кошти за те, щоб не притягати до адміністративної відповідальності місцевих жителів, які виготовляли самогон. Корольовський районний суд міста Житомира обрав працівникі поліції запобіжний захід у вигляді цілободового домашнього арешту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі