Україна

Бойовики випустили по ЗСУ в Адвіївці сотню снарядів з "Градів", 1 військовий загинув

1 February 2017, 11:38

За минулу добу в районі проведення АТО бойовики 86 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Один український військовий загинув, дев'ять отримали поранення ще дев'ять були травмовані.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

"На Донецькому напрямку в районі Авдіївки окупанти випустили по наших позиціях близько сотні снарядів РСЗВ БМ-21 Град. Також вони обстрілювали наші позиції зі 152 міліметрової артилерії. Тут же багаторазово вогонь вели танки", - йдеться в повідомленні.

Також з 152 мм артилерії бойовики обстріляли Тоненьке. По Авдіївці, Луганському, Троїцькому, Опитному і Верхньоторецькому били 120 мм міномети. По Верхньоторецькому терористи били з танків і БМП.

На Маріупольському напрямку з 122 мм артилерії бойовики обстрілювали Водяне, Павлопіль, Талаківку і Бердянське. З 120 мм мінометов вони били по Новогригорівці, Красногорівці, Павлопілю, Талаківці, Новотроїцькому та Водяному. По Широкиному і Новогригорівці бойовики вели вогонь із стрілецької зброї. По Чермалик "працював" снайпер. Широкино також обстріляла БМП.

На Луганському напрямку бойовики неодноразово вели вогонь по українських позиціях з 152 і 122 мм артилерії, 82 мм мінометів, а також гранатометів різних систем і стрілецької зброї в районі Кримського, Троїцького, Жовтого, Новоалександрівки, Станиці Луганської і Новозванівки.

Як відомо, ситуація в районі Авдіївки загострилась вранці 29 січня. Тоді бойовики розпочали штурмові дії в районі авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ, є втрати з обох сторін.

Внаслідок обстрілів місто залишилося без енергопостачання, електроенергії і тепла, було знеструмлено Авдіївський коксохімічний завод.

30 січня президент Петро Порошенко перервав свій робочий візит до Німеччини через події в Авдіївці.

Як повідомлялося, 31 січня російсько-окупаційні війська продовжили штурмові дії і активно застосовують артилерію і міномети в районі населеного пункту Авдіївка.

Сили АТО намагаються домовитися про режим припинення вогню.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі