Влада

Голова Житомирської ОДА вирішив завести блог, щоб розписати історію сміття зі Львова

1 February 2017, 17:27

 1 лютого на сайті «Лівій берег» з’явилася публікація за підписом голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича під назвою «Брудна історія з чистим фіналом».

Допис розміщений у розділі «Блоги» і є поки єдиною публікацією автора.

«Чому мене хвилює як керівника зовсім іншої, далеко не сусідньої області ця історія? Де Житомир, а де Львів, запитаєте. Усе дуже просто й складно водночас. Житомирщина хоч і не поряд зі Львовом, але через неї проходять два міжнародні автошляхи - Київ-Чоп та Київ-Варшава. Обидві дороги історично єднають Україну не тільки з рештою Європи, але й з проблемою львівського сміття, яку є спосіб розв’язати не в цивілізований варварський спосіб. Півроку Житомирщиною курсували львівські фури з твердими побутовими відходами, які начебто йшли транзитом на Дніпро, Одесу й Запоріжжя. І ось я відкрив для себе з подивом, що ці промислові гіганти-мільйонники, як з'ясувалось, насправді знаходяться не східніше на 500-600 км від Житомира, а входять до складу Житомирської області. Географія їх розташування найширша. Від північних - Народицького, Овруцького й Олевського районів, до південного Ружинського, де водій ТОВ «Танк Транс Україна» (відправник – ТОВ «Аве Львів») взагалі не заморочувався й тони сміття скинув просто на проїжджу частину», - так починається блог голови ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, про львівське сміття на брифінгу 1 лютого говорили керівники області: голова облради Володимир Ширма повідомив, що 31 січня 2017 року Житомирська облрада отримала перший офіційний лист за підписом мера Львова Андрія Садового щодо можливості приймати на території області сміття; губернатор Ігор Гундич зауважив, що не було б проблем, якби у Житомирській області міста обласного значення та інші міста приймали по 1-2 машини сміття на день, а влада Львова за це б платила.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі