Суспільство

Через ожеледицю у Житомирській області обмежили рух пасажирських автобусів

3 February 2017, 09:35

З 7.30 години 3 лютого на автодорогах Житомирської області обмежено рух пасажирського транспорту. Таке рішення прийнято у зв’язку зі складними погодними умовами. Правоохоронці закликають водіїв та пішоходів бути максимально обережними та відповідально ставитися до заходів безпеки.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«3 лютого на Житомирщині спостерігається дощ, який за мінусової температури утворює ожеледицю на автошляхах. У зв’язку з несприятливими погодними умовами нині обмежено рух пасажирського автотранспорту на автодорогах місцевого значення в області. Шановні водії, зважаючи на погодні умови, утримайтесь, по можливості, від поїздок на власному авто. Складні погодні умови вимагають максимальної концентрації уваги та професійних дій, не ризикуйте власною безпекою та оточуючих вас людей. Керуючи транспортним засобом, будьте максимально обережні, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Обов'язково враховуйте час доби, стан проїзної частини та дорожнього покриття, не забувайте вмикати ближнє світло фар чи протитуманні фари. Слизька дорога є тим чинником, що збільшує гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому, якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не забувайте при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, не будьте байдужими: викличте на допомогу аварійні служби або зателефонуйте за номером «102», - йдеться у повідомленні.

На сайті Житомирської ОДА повідомили, що в області працює всього 66 одиниць техніки.

«Служба автомобільних доріг у Житомирській області спільно з Управлінням Укртрансбезпеки в області прийняли рішення про обмеження руху автобусів по автомобільним дорогам місцевого значення Житомирщини. Рух обмежено у зв’язку із несприятливими погодними умовами – ожеледиця, яка утворилася внаслідок дощу. Про відновлення руху буде повідомлено додатково. На автодорогах працює всього 66 одиниць техніки, у черговому режимі перебуває 45 одиниць. Задіяно 95 осіб, у черговому режимі – 66. У тому числі на дорогах державного значення працює 48 одиниць техніки, у черговому режимі – 17 одиниць. Задіяно 66 працівників, у черговому режимі – 24», - написали на сайті ОДА.

На своїй сторінці у Фейсбук начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк написав, що вніч на 3 лютого виїжджав на дороги Житомирської області подивитися, як працює техніка.

«Виїхав на дороги у зв'язку із ускладненням погодних умов (протягом трьох годин йде дощ при температурі повітря -5°С). Проїхав по а/д М-06 Київ-Чоп до кордону із Київською областю. На дорозі ожеледиця. Техніка Житомирського облавтодора працює у силу своїх можливостей. Люди з грудня не отримують заробітної плати, але на роботу ходять і виконують свої обов'язки. Прохання до водіїв дотримуватись ПДР і обирати безпечну швидкість з врахуванням стану проїжджої частин», – написав Роман Крисюк.

 

Фото зі сторінки у Фейсбук Романа Крисюка

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі