Суспільство

У Житомирську область йде похолодання: людям не радять тримати руки в кишенях та «зігріватися» спиртним

6 February 2017, 13:32

У Житомирській області 7 та 8 лютого очікуються посилення морозів та легкі снігопади.

Про це з посиланням на Житомирський обласний центр з гідрометеорології 6 лютого повідомляє управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації.

«За повідомленням обласного центру з гідрометеорології, температура повітря 7 лютого протягом доби становитиме від -9 до -14 градусів. 8 лютого вночі -12..-17, вдень  -9..-14º. Хмарна погода з проясненнями. Вночі сніг, вдень невеликий сніг. Слабка хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, 7-12 м/с», - йдеться у повідомленні головного спеціаліста управління Миколи Мінчука.

Зважаючи на це, громадян закликають одягатися так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримуватиме тепло; не виходити на мороз без рукавичок та шарфу та не вживати алкоголь.

«Щоб уникнути травмувань через ожеледицю, взувайте черевики з гумовою, каучуковою підошвою. Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але й отримання більш важких травм. Обходьте металеві кришки люків, як правило, вони вкриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися. Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги, це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо», - закликають фахівці УЦЗ. 

Нагадаємо, незважаючи на запевнення влади про те, що проїзд на дорогах області забезпечений у повній мірі, станом на 6 лютого Житомирщина – єдина на карті України з критичним рівнем аварійності.

Як повідомляв Житомир.info, 3 лютого через ожеледицю у Житомирській області обмежували рух пасажирських автобусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі