Влада

Новим керівником КП «Облархпроект» може стати голова фракції Радикальної партії в Житомирській облраді

8 February 2017, 10:11

Голову фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Житомирській обласній раді, депутата Ігоря Романського збираються призначити виконувачем обов’язків КП «Облархпроект» обласної ради.

Таку інформацію під час брифінгу 7 лютого підтвердив перший заступник голови Житомирської облради Сергій Крамаренко.

«Це дійсно не чутки – це об’єктивна інформація. Зараз це ще не доконаний факт, але маю надію, це питання буде вирішено», – сказав Крамаренко.

При цьому на запитання, чи відповідає Романський кваліфікаційним вимогам, претендуючи на цю посаду, перший заступник голови облради відповів схвально.

«У нас є положення про управління майном, яке говорить про відповідну кваліфікацію. (Ігор Романський) відповідає всім параметрам, необхідним для цієї посади. Наше підприємство «Облархпроект» так само має серйозні збитки, 183,4 тис. грн. Чому сформувалися ці збитки? Там багато років працював дуже серйозний потужний керівник комунального підприємства, але десь із півроку тому ця людина звільнилася (у зв’язку із закінченням строку трудового договору Віктора Загладька 24 червня 2016 року звільнили з посади директора комунального підприємства «Облархпроект», – ред.), зробила свою приватну фірму, або зайшла у засновники фірми, і веде ті самі роботи по архітектурі. Зрозуміло, що після цього наше підприємство «Облархпроект» почало втрачати замовлення. Не хочу нікого звинувачувати, але об’єм замовлень значно зменшився. І ми розуміємо, що сьогодні потрібна людина, яка не стільки може виконати архітектурне замовлення, скільки може залучити клієнтів. І тут треба потужна людина, яка може відстоювати інтереси громади та інтереси підприємства. Тобто задача керівника тут не стільки виконати технічні роботи, бо технічний персонал здатний і виконує будь-які об’єми, але наповнити це підприємство замовленнями – тут потрібна потужна авторитетна людина. Тому я дякую, що Ігор Васильович на це діло погодився і, маю надію, що ця система збитків поміняється на прибутки комунального підприємства. Я вам відверто скажу, колись на цьому підприємстві працювало близько 35 чоловік, сьогодні – 7. У нас так дуже часто буває, що деякі підприємства ми, по суті, втрачаємо, тому що вони заходять у такі системні збитки. «Облархпроект» не системний – йому потрібна просто зміна управлінського менеджменту і нові замовлення», – пояснив Крамаренко.

На сайті Житомирської облради у розділі «Депутатський корпус» зазначають, що Ігор Романський народився 12 лютого 1978 року, має вищу освіту (закінчив Державну агроекологічну академію України та Національну академію внутрішніх справ). Посадою та місцем роботи вказані т.в.о. директора територіального сервісного центру МВС м. Бердичів. У Житомирській області Романський є членом постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

(скріни з сайту Житомирської облради)

Як повідомляв Житомир.info, на Житомирщині триває аналіз фінансової звітності та економічної діяльності чотирьох комунальних підприємств обласної ради, які допустили системні збитки у 2016 році, серед яких – «Облархпроект».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі