Місто

Житомирські податківці розповіли, як уникнути черг при подачі фінансової звітності

9 February 2017, 13:15

Довжелезні черги, витрачені нерви і час та купа паперової тяганини - таку картину можна побачити в приміщенні Державної податкової інспекції на майдані Перемоги в Житомирі. Кілька десятків фізичних осіб та підприємців, які прийшли подати фінансові звіти, сформували величезну чергу. Попри те, що просувається вона доволі швидко, людям усе одно доводиться вистояти по кілька годин.

 

Житомирські податківці кажуть: такі черги зазвичай утворюються в останні дні терміну подачі фінансових звітів. В той же час у податковій інспекції додають: подати усю необхідну інформацію можна в значно простіший спосіб, який зекономить час та нерви платників податків.

«Зараз Державна фіскальна служба відкрила електронний кабінет платника податків. Знаходиться він на сайті ДФС України. Для цього тільки потрібно отримати електронний ключі. І потім у вас займає 5-6 хвилин, щоб подати звітність в електронному вигляді. В центрі обслуговування платників є центр сертифікації ключів. Ключі видаються  безкоштовно. Потрібно мати при собі тільки копію паспорта і копію коду, це для фізичних осіб. Якщо це приватний підприємець, то ще виписку з Єдиного державного реєстру про те, що він є приватним підприємцем. І з собою електронний носій: або флешка, або диск. Записуються ключі. На обслуговування йде дві-три хвилини, щоб записати ключ. Далі людина повинна надіслати договір про визнання електронних документів. Договір у нас розглядається протягом п’яти робочих днів, договір підписується, і далі будь-яку звітність можна надсилати в електронному вигляді», - розповідає завідувач сектору організації роботи центру обслуговування платників податків Житомирської ОДПІ Наталія Сарган.

Працівники фіскальної служби додають: використання електронного кабінету платника податків спрощує безліч інших процедур.

«Електронний кабінет платника податків надає переваги не тільки в подачі звітності. Їм дуже корисно користуватись і державним службовцям, тому що, маючи ключі, зараз введено подачу електронної декларації, так званої Е-декларації. Там можна подивитись і свої доходи, і подивитись особовий рахунок по податкам. Тобто, повністю такі пріоритети. В електронному кабінеті також знаходяться форми, які чинні на сьогоднішню дату. Ось такі переваги», - каже Наталія Сарган.

Як повідомляв Житомир.info, за 8 місяців 2014 року платники Житомирської області отримали майже 21 тисячу ключів електронного цифрового підпису та посилені сертифікати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі