Культура

Для учасників АТО, «афганців» і ветеранів у Житомирському драмтеатрі влаштували фестиваль. Фоторепортаж

9 February 2017, 15:23

У Житомирському облмуздрамтеатрі увосьме відбувся Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів України «Розстріляна молодість». Крім «афганців», на захід цьогоріч запросили учасників АТО та ветеранів ІІ Світової війни.

Про це розповіла художній керівник Житомирського державного будинку художньої та технічної творчості Ніла Бахур.

«На сцені облмуздрамтеатру виступили 450 учасників – це 10 колективів позашкілля із різних регіонів України, 7 колективів професійно-технічних навчальних закладів Житомира й області, а також аматорські колективи міського Палацу культури. Серед іногородніх учасників заключного гала-концентру фестивалю – представники Дніпропетровської, Волинської, Донецької, Хмельницької, Рівненської областей. При цьому найактивнішими є колективи з Донеччини. Паралельно з концертом у холі театру працювали виставки декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва, технічної творчості, книжково-ілюстраційні виставки, до яких залучали, передусім, вихованців професійно-технічних закладів міста й області. Ще в грудні 2016 року у нас був перший відбірковий тур. Кращі роботи ми відбирали на виставку. Таким чином, ми вшановуємо воїнів України, воїнів-інтернаціоналістів, учасників АТО, на захід ми також запросили ветеранів ІІ Світової війни», – сказала Ніла Бахур.

Фестиваль «Розстріляна молодість» започаткував у лютому 2000 року директор Житомирського професійного ліцею харчових технологій, член Національної спілки художників України, письменник, полковник СБУ у запасі Анатолій Шмалюк. 2009-го заходу присвоїли статус Всеукраїнського.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі