Місто

У web-рейтингу українських вузів два житомирські університети потрапили в сотню

13 February 2017, 14:39

Webometrics Ranking of World's Universities опублікував рейтинг світових університетів за рівнем їх присутності в мережі станом на січень 2017 року. Як відомо, результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік.

Про це повідомляє сайт Освіта.ua.

«У процесі складання Webometrics Ranking of World's Universities розробниками враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів. Іншими словами, оцінюється змістовна та інформаційна складова web-сайту університету. Розробники відзначають, що при складанні рейтингу показники відвідуваності та дизайн сайтів не враховуються. Новий web-рейтинг університетів світу Ranking Web of Universities складений з урахуванням систематизованих даних, отриманих розробниками у січні 2017 року», - пише видання.

Світовий рейтинг охоплює 20 тисяч університетів та навчальних закладів з усього світу. Свої рейтингові web-місця отримали і 342 вищих навчальних заклади з України.

«Згідно з результатами рейтингу найбільш присутнім в мережі українським вищим навчальним закладом є Київський національний університет ім. Шевченко. Друге місце посів НТУ «Київський політехнічний інститут», третє – Сумський державний університет. Четверте, п'яте і шосте місця в українському рейтингу отримали Харківський національний університет ім. Каразіна, Львівський національний університет ім. Франка та Одеський національний університет ім. Мечникова. Сьоме і восьме місця посіли НТУ «Харківський політехнічний інститут» та Національний університет «Львівська політехніка». Дев'яте місце в українському рейтингу отримав Національний авіаційний університет. Десятий рядок за Тернопільським національним економічним університетом», - зазначається в публікації.

Найкраще місце у Житомирського державного університету ім.І.Франка, який посідає 66 сходинку, на 70 місці – Житомирський державний технологічний університет, на 122 – Житомирський національний агроекологічний університет. Житомирський військовий інститут С П Корольова на 215 місці, Житомирський інститут медсестринства – на 301.

Разом з тим, варто зазначити, що українські університети поки не є світовими лідерами за показниками своєї присутності в мережі: національний університет ім. Шевченка займає 1215 місце в світовому рейтингу, КПІ – 1595, Сумський державний університет – 1997.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році Житомирський державний університет ім. І. Франка посідав 32 місце серед українських вузів у рейтингу Webometrics, ЖДТУ – 64, ЖНАЕУ – 196.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі