Влада

Влада хоче зробити Житомир чистішим: інвентаризують об’єкти благоустрою, визначать графіки їх прибирання

14 February 2017, 17:39

Влада Житомира вирішила комплексно підійти до санітарного прибирання територій міста.

Відповідний проект рішення виконкому опублікований на сайті міської ради 14 лютого.

«З метою розроблення та здійснення ефективних і комплексних заходів з утримання територій міста у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об’єктів загального користування та покращення роботи комунальних підприємств по зимовому і літньому утриманню об’єктів благоустрою, в т.ч. вулиць, тротуарів, скверів, зелених смуг, мостів, шляхопроводів, зливових мереж та дренажів, виконавчий комітет міської ради вирішив створити та затвердити комісію для узгодження об’єктів благоустрою, об’ємів та періодичності їх прибирання. Комунальним підприємствам Житомирської міської ради: «Управління автомобільних шляхів», «Зеленбуд», «Експлуатація штучних споруд» та «Інспекція з благоустрою м. Житомира» до 01.03.2017 провести інвентаризацію об’єктів благоустрою (в тому числі їх площ), що перебувають на балансі або утриманні та надати реєстр інвентаризації на затвердження комісії», - йдеться у проекті рішення.

Управління комунального господарства та управління житлового господарства за результатами інвентаризації та погодженням комісії до 10.03.2017 мають підготувати проект рішення виконкому щодо утримання територій, об’єктів благоустрою м. Житомира.

Головою комісії хочуть призначити заступника мера Олександра Фещенка, заступником голови – радника Юрія Антіпова. До складу комісії крім керівників профільних управлінь міськради та комунальних підприємств пропонується також включити одного члена міськвиконкому – Світлану Півоварову.

Нагадаємо, у 2016 році на прибирання сміття біля тротуарів та очистку доріг від снігу з міського бюджету видиліляи 15 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, для прибирання доріг та тротуарів Житомира з міського бюджету планують виділити 15 млн грн на закупівлю техніки та обладнання, що саме планують купити – розповідав мер Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі