Політика

Нардеп з Житомирщини Арешонков - один із «18 спартанців» Верховної Ради

15 February 2017, 13:45

10 лютого, коли заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд закривала пленарне засідання, в сесійній залі залишалось 18 народних обранців. Цей факт викликав неабиякий резонанс у суспільстві.

Фото «останніх з могікан» на своїй сторінці у Фейсбук опублікував народний депутат Борислав Береза.

«Робочий тиждень закінчився. В залі ВР, крім тих, хто на фото, залишилося ще 6 чоловік», - написав Береза.

Реакцію найбільш активної частини наших співвітчизників можна відслідкувати в соціальних мережах. У їхніх коментарях лунає як критика на адресу відсутніх парламентаріїв, так і захоплення стійкістю депутатів, які залишились до переможного закінчення. Серед 18 самих стійких «спартанців» Верховної Ради є і наш земляк з Коростенщини - народний депутат Володимир Арешонков.

Цікаво, що минулого року, 3 червня, сталася подібна ситуація, коли після обіду сесійну залу українського парламенту самовільно покинуло майже чотири сотні депутатів Верховної Ради. Залишилися лише найсумлінніші парламентарі. Як зазначив тоді рух «Чесно», на момент закриття пленарного засідання в залі українського парламенту були присутні лише 18 народних депутатів. Серед них - Володимир Арешонков. Так що наш земляк вже вдруге проявляє таку стійкість.

Деякі депутати частенько дозволяють собі прогулювати засідання Верховної Ради. Для цього знаходяться найрізноманітніші приводи. Один з таких прогулів своїх колег відверто прокоментував Володимир Арешонков під час заходу «Різдвяні зустрічі». Народний депутат підкреслив, що прибув на концерт своїх творчо обдарованих земляків після закриття пленарного засідання. У той час, як частина його колег «полетіла інавгурувати американського Президента, проігнорувавши робочий день і заключне засідання Ради».

«Їх можна зрозуміти, адже навряд чи в житті випаде ще така нагода зробити селфі на фоні одного і найяскравіших і найдорожчих шоу світу. Це як природне явище - затемнення місяця чи рух комети, що відбувається раз на 50 чи 100 років. Хор мармонів на церемонії інавгурації це, очевидно, круто і помпезно, як і все в Америці, і в Європі, там це природно, рівень життя суспільства дозволяє... А як же Україна, як же відповідальність, як же державницька позиція, хто ж тут буде працювати на благо, на добробут, на авторитет держави? Цікаво, хтось зустрічав у передвиборчих програмах кандидатів у нардепи обіцянку відпочивати на найдорожчих курортах, відвідувати масштабні представницькі тусовки і шоу замість роботи в парламенті?...», - висловився Арешонков.

Як ми повідомляли раніше, Володимир Арешонков потрапив у 10-ку найефективніших нардепів, які «крутять маховик українських реформ». Такі дані 18 листопада 2016 року Журнал «Фокус» опублікував на своїх сторінках, аналізуючи рейтинг ефективності народних депутатів України.

Фото зроблене 10 лютого

Фото зроблене 3 червня 2016 року

Прес-служба народного депутата України Володимира Арешонкова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі