Місто

На Масляну у Житомирі гратимуть київські вуличні барабанщики

15 February 2017, 14:05

Цьогоріч у Житомирі святкувати Масляну будуть одночасно на шести локаціях: гідропарку, мікрорайоні Маликова, мікрорайоні Польова, Крошні, вулиці Михайлівській та у парку імені Гагаріна. Начальник управління культури Житомирської міської ради пояснює: таким чином хочуть забезпечити гарним настроєм якомога більше людей.

«У цьому році ми хочемо провести Масляну по локальним точкам, по мікрорайонам, тому що жителі нашого міста не всі мають змогу приїхати на центральний майданчик гулянь 26 лютого до парку Гагаріна: діти, пенсіонери, навіть молодь», - пояснює начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

Центром же дитячих розваг стане вулиця Михайлівська.

«Михайлівську ми знову плануємо зробити з дитячою зоною, як і на Новий рік, щоб там було задіяно більше дитячих колективів, майстер-класи, атракціони, щоб з дітьми можна було прийти і гарно провести час», - каже начальник управління культури Житомирської міської ради.

На святкування Масляної з міського бюджету виділили 50 тисяч гривень. Ніна Рябенко каже: сума невелика, а витрат багато. Попри все, з-поміж місцевих колективів запросили виступити київський гурт барабанщиків, які і стануть хедлайнерами головного концерту.

«Кошторис невеликий, як для святкування, але ми запросили відомий колектив «Ars Nova». Вони вже у нас працювали на цьому дні міста, на нагородженні «Гордість міста», вони грають на вуличних барабанах. У них є ціла програма з приводу проводів зими та зустрічі весни. Це єдиний запрошений колектив, всі інші будуть місцеві», - розповідає Ніна Рябенко.

Окрім музичної програми на гостей свята чекатимуть і смаколики. А от чи продаватимуться на святі алкогольні напої, Ніна Рябенко відповідає: додатково про це ні з ким не говорили. Каже: сподіваються на контроль з боку поліції.

«На рішення виконкому ми не виносили питання продажу алкогольних напоїв. Млинці, вареники, чай, кава, хто шашлики, хто пиріжки - гуляння будуть масові. В основному на відпочинок ідуть усією сім’єю, тому не хотілося, щоб діти бачили нетверезих батьків та жителів міста. Сподіваємось на нашу поліцію, що вони це будуть контролювати», - зазначила Ніна Рябенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі