Місто

Рекламу з фасадів магазинів житомирська влада хоче перенести на наземні конструкції

15 February 2017, 15:55

На черговому виконкомі Житомирської міської ради знову обговорювали питання розміщення реклами по місту. Цього разу в центрі уваги опинився маркет «АТБ», що на Покровській. Так як зовнішня реклама маркету не відповідає прийнятій архітектурно-художній концепції вулиць, головний архітектор міста запропонувала зняти рекламу з фасаду будівлі та зробити її у вигляді наземної конструкції. На думку члена виконкому Руслана Годованого, це не чесно по відношенню до інших підприємців.

«Всі магазини, де ми познімали рекламу з фасадів, скажуть: почекайте, значить «АТБ» можна? У такому разі я тоді голосуватиму «За» за всіх. Тому, що була концепція прибрати рекламу з фасадів. Тут всі ходять, плачуть, а я кажу: ми прийняли концепцію і потрібно змінюватись. Ми приймали рішення забрати рекламу з фасадів і ми зараз кажемо: їм же ж потрібно десь її перевісити. Навіщо ми приймали тоді це рішення, взагалі незрозуміло», – обурюється член виконавчого комітету Житомирської міської ради Руслан Годований.

Головний архітектор міста Євгенія Черкасова запевнила: у разі невиконання маркетом умов встановлення наземної реклами її просто демонтують.

«Якщо вони зроблять конструкцію не у відповідності до затвердженого конструктиву, то дозвіл буде скасований, зважаючи на те, що воно не відповідає. АТБ так часто роблять, що надають одні пропозиції, паспорти фасадів вказують одні, а потім роблять зовсім інше, тоді ми виставляємо їх на демонтаж, як правило», – пояснює заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.

Після півгодинного обговорення крапку в питанні поставив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Давайте так, у разі, якщо вони виконують у рамках цього ескізного проекту усі забов’язання, то автоматично, а ми це пропишемо у цьому рішенні, продовжуємо їм термін на п’ять років. У разі, якщо впродовж півроку вони не реалізують обіцяного, автоматично відміняється дозвільне рішення. Це робимо для того, щоб у них був термін та стимул привести цю територію до потрібного вигляду», – зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хоче демонтувати 33 спеціальних конструкції зовнішньої реклами гральних закладів, які розміщені незаконно.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі