Культура

Найшвидший піаніст світу хоче відкрити школу мистецтв у центрі Житомира

16 February 2017, 10:51

Приміщення старої котельні у центрі Житомира збираються перетворити на сучасний культурно-освітній центр, який цього року планує відкрити відомий канадський піаніст українського походження Любомир Мельник.

Про це у коментарі Житомир.info розповів голова громадської організації «Культурна Опозиція» Владислав Малиновський.

«Ця ідея виникла в результаті розмови після житомирського концерту (відбувся у жовтні минулого року, – ред.). Я розповів про ідею трансформації котельні в освітньо-культурний центр, а Любомир – про створення школи для того, щоб передати свої знання. Зійшлися на тому, що в Києві ця школа просто загубиться, а Житомиру для привабливості буде в самий раз. Цю ідею підтримали і в міський раді, і в управлінні культури і пообіцяли усіляко сприяти. Загальний бюджет проекту 30 тисяч доларів – це на ремонт приміщення і технічне обладнання. Сподіваюся, в цьому році відкриємося. Локація котельні – в районі центру Житомира, площа нашого приміщення 200 м2. Трансформація старих будівель у сучасні мультимедійні центри вже давно практикується у всьому світі. В Києві яскравим прикладом є арт-завод «Платформа», – розповів Малиновський.

У школі Любомира Мельника навчатимуть не лише грі на фортепіано, а й базисам усіх видів популярних сучасних мистецтв. Для дітей та молоді, пояснює Малиновський, заняття будуть безкоштовним.

Аби зібрати необхідні 30 тис. дол. США на створення цього освітнього центру ініціатори запустили краудфандинговому кампанію на платформі Indiegogo, яка триватиме упродовж двох місяців.

Разом з тим в управлінні культури Житомирської міської ради Житомир.info підтвердили інформацію про намір відкрити в місті культурно-освітнього центру Любомира Мельника.

«Так, вони (ініціатори) зверталися. Але це була усна розмова, яка стосувалася сприяння. Поки ми ще не вирішували, яким саме чином маємо долучитися до створення цього центру», – сказала начальник управління культури Ніна Рябенко.

Довідково. Любомир Мельник відомий «безперервною музикою», фортепіанною технікою, що базується на дуже швидких нотах й складних нотних послідовностях. В репертуарі 68-річного музиканта понад 120 власних композицій. Мельнику належить рекорд найбільш швидкісного в історії виконання на фортепіано – він може грати 19,5 нот за секунду. Саме тому його вважають найшвидшим піаністом світу.

Як повідомляв Житомир.info, 26 жовтня 2016 року у Житомирській філармонії відбувся концерт Любомира Мельника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі