Суспільство

У райцентрі Житомирської області люди влаштували мітинг, бо не хочуть закриття районної лікарні

16 February 2017, 12:55

 Проти ймовірного закриття Ружинської районної лікарні в Житомирській області протестували жителі райцентру і навколишніх сіл.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

В районі мешкає близько 30 тисяч людей. На вулицю людей вивела звістка, що в медзакладі можуть закритися відділення реанімації, хірургії, травматології та неврології, залишиться лише терапія, а пацієнтів зі складними випадками везтимуть у госпітальний центр в Бердичів.

«Хочуть лікарню нашу закрити, а ми не хочемо. Як же нам жити? Мала дитина, де її діти, як же завезти її в Бердичів, як ось близенько ми собі поїхали і все зробили?!» - бідкається пенсіонерка.

«В мене цукровий діабет. Стане кома, де дітися?» - обурена інша.

«Кінець нам всім, особливо пенсіонерам», - каже третя.

Начмед лікарні запевняє: заклад не закривають, а перепрофілюють.

«Проти я чи не проти, не питайте моєї поради. Це державна програма. На мою думку, це буде, видно, терапевтичного профілю. Не інтенсивного лікування», - зазначає медичний чиновник.

У хірургічному відділенні Ружинської районної лікарні – повно пацієнтів. Лікарі обурені також: не розуміють, як можна закрити реанімацію чи хірургію, коли поруч траса Київ-Вінниця, і нерідко в лікарню везуть учасників ДТП.

«Утворення госпітального округу в Бердичеві наблизить інтенсивну медицину до громадян. Тобто, їх не будуть в складних випадках везти в Житомир, де й так переповнена обласна лікарня», - переконує голова Ружинської РДА Наталія Скавінська.

Детальніше - в сюжеті ТСН:

Інтерв’ю з заступником Житомирського міського голови Матвієм Хреновим стосовно медичної реформи та створення госпітальних округів читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирщина стала однією з дванадцяти областей України, місцева влада яких у межах визначеного дедлайну подала проекти госпітальних округів до Міністерства охорони здоров’я України.

Скріни з відео ТСН

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі