Влада

Головам ОДА та обленерго доручено розробити графіки зменшення енергоспоживання у пікові години, - Зубко

16 February 2017, 15:08

Сьогодні перед Урядом стоять як тактичні, так і стратегічні завдання з розв’язання кризової ситуації в енергетиці у зв’язку зі зменшенням запасів антрацитової групи вугілля на підприємствах. Насамперед – оперативні антикризові кроки та уникнення можливих негативних наслідків. Антикризовий енергетичний штаб вже напрацював алгоритм дій для забезпечення стабільної роботи енергосистеми України. Це, в першу чергу, можливість проведення надзвичайних заходів в енергетиці та проведення штабів в областях України, особливо у промислових, для сталого тепло- і енергопостачання населенню/

Про на позачерговому засіданні Уряду 15 лютого заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«В рамках вжиття тимчасових надзвичайних заходів в енергетиці головам ОДА спільно з обленерго та промисловими підприємствами доручено розробити план-графіки для зменшення енергоспоживання у пікові години навантажень», - заявив Геннадій Зубко.

Він повідомив, що на виконання протоколу засідання антикризового енергетичного штабу (яке відбулось 13 лютого), найбільші промислові області -  Дніпропетровська, Київська, Полтавська, Сумська, Харківська, Чернігівська вже провели штаби з надзвичайних техногенних ситуацій для перегляду погодинних графіків навантажень підприємств та генеруючих потужностей.

«Блокування на сході поставок антрацитової групи вугілля розпочалося у найнижчий температурний режим місяця, відтак сьогодні слід думати не лише про постачання електроенергії, а й про забезпечення теплом населення. Тому питання стосується не лише промислових регіонів. Областям будуть надані рекомендації, яким чином переглянути режими енергоспоживання та зменшити його у пікові години», - зазначив Зубко.

Раніше, Геннадій Зубко наголошував, що для стабілізації ситуації в енергетиці, на часі - оперативні антикризові кроки та уникнення можливих негативних наслідків

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі