Влада

Я проти того, щоб ставити знак рівності між якістю освіти і ЗНО, – мер Житомира

16 February 2017, 16:10

Житомирський міський голова виступає проти того, аби якість освіти ототожнювати із ЗНО. Відтак, плануючи зміни в системі середньої освіти міста, влада обговорюватиме їх із педагогами під час стратегічних сесій, яких має відбуватися п’ять-шість на рік.

Про це повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин 16 лютого під час брифінгу, що відбувся після сесії міськради.

«Я проти того, щоб ставити знак рівності між якістю освіти і ЗНО. Це абсолютно різні речі. «Заточка» на ЗНО вбиває якість освіти. Ми проводили стратегічну сесію із учителями в кінці грудня. За два-три тижні планується наступна. За рік повинно відбутися п’ять-шість таких стратегічних сесії. В основному, були присутні керівники шкіл, завучі, вчителі, управління освіти. Були спеціально модератори з Києва, була ціла група з Новопечерської школи, яка працює за канадською системою освіти. Вони брали «на олівець» активних учителів, випрацьовуються вже якісь рішення. Наступна стратегічна сесія, я думаю, відбудеться найближчим часом», – зазначив мер Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, під час звітної прес-конференції за підсумками року роботи на посаді 14 грудня мер Житомира повідомляв про намір «перезавантажити» систему шкільної освіти, провівши для цього у січні 2017 стратегічну сесію з керівниками начальних закладів, завучами та вчителями. Зрештою, перша така зустріч відбулася 29 грудня минулого року.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі