Політика

Депутатські звернення на сесії Житомирської міської ради: службова перевірка в поліції та робота ТТУ

16 February 2017, 16:38

Після розгляду питань порядку денного на сесії Житомирської міської ради 16 лютого депутати оголошували свої запити та звернення.

Зокрема, депутат фракції ВО «Батьківщина» Ігор Скоропад зачитав запит з приводу неналежного реагування на його звернення до поліції.

«24 листопада 2016 року, на підставі п.1 ст.15 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», я офіційно звернувся з депутатським зверненням до Житомирського відділу поліції ГУНП в Житомирській області щодо скоєного правопорушення громадянином Ф., а саме – публічної образи мене, як депутата місцевої ради, що є прямим порушенням п.2 ст.36 Закону України «Про статус депутатів місцевих раж» і кваліфікується за ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення як «дрібне хуліганство». Дане звернення було зареєстроване за №58885 у журналі єдиного обліку. Відповідно до цього звернення, 17 грудня 2016 року я надав свідчення дільничному інспектору поліції по цій справі. Більш ніж через календарний місяць, а саме 19 січня 2017 року, листом за підписом начальника Житомирського відділу поліції Сороки М.С., мене повідомлено про проведену профілактичну бесіду з правопорушником, якому за її результатами винесено офіційне застереження. Крім того, листом повідомлено, що перевірку по факту завершено, про що складено висновок за №21284/16. Я вдруге, 21.01.2017 звернувся до Житомирського відділу Нацполіції зі зверненням щодо офіційного інформування мене з наданням всіх висновків належним чином. Але це звернення, в порушення визначених строків розгляду, залишилося без відповіді», - повідомив депутат.

Ігор Скоропад звернувся до колег-депутатів з проханням підтримати його депутатський запит до керівництва обласного управління Нацполіції та прокуратури Житомира щодо проведення службової перевірки по його заяві від 24 листопада минулого року та надання відповіді щодо відповідальності осіб, які проігнорували вимоги закону про статус депутат місцевих рад та умисно закрили справу.

Депутати підтримали запит Скоропада – «за» проголосував 31 депутат (всього у міській раді 42 депутати). Кажуть, що образив депутата від «Батьківщини» активний житомирянин Андрій Федірко.

Ігор Скоропад на сесії міськради 16 лютого

Наступний запит був від голови фракції Опозиційного блоку Наталії Леонченко, яку непокоїть фінансування та робота ЖТТУ.

«Прошу надати інформацію щодо фінансування капітальних видатків, спрямованих на трамвайно-тролейбусне управління для покращення матеріально-технічної бази підприємства, оновлення рухомого складу, придбання комплектуючих, ремонт рухомого складу тощо. Також прошу надати відомості про аварії, аварійні ситуації, дорожньо-транспортні пригоди, що стосуються участі комунального транспорту в них. І також прошу надати довідку про технічний стан рухомого складу трамвайно-тролейбусного управління», - оголосила Леонченко.

Вона запропонувала інформацію заслухати на сесії міської ради, а озвучити її має заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Запит Наталії Леонченко підтримали 30 депутатів.

Наталія Леонченко на сесії міськради 16.02.2017

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого відбулася чергова сесія Житомирської міської ради, на якій розглянули близько 20 питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі