Події

У селі Житомирської області чоловіки забили пса, який серед білого дня покусав жінку

17 February 2017, 11:13

У селі Білилівка Ружинського району Житомирської області пес покусав жінку.

Про це Житомир.info розповіли місцеві жителі.

«Це сталося 15 лютого десь в обідню пору. Жінка 1950 року народження йшла вулицею в напрямку центру села, і на неї накинувся собака звичайної породи. Поряд сільрада, школа, пожежна частина. Собака вкусив її за ногу. Хлопці з «пожарки» побачили це і почали ловити пса. Не зразу, але зловили й забили підручними інструментами. Жінка з доньчиною допомогою прийшла до школи і попросила, щоб подзвонили в районну лікарню й викликали «швидку», - розповіли сайту білилівчани.

Начальник Ружинської районної ветеринарної лікарні Тадеуш Пеньківський розповів Житомир.info, що експертиза не підтвердила діагноз «сказ» у тварини.

«Люди вбили цього собаку і привезли нам. Ми його зразу направили в Житомир у лабораторію, мікроскопія сказу не виявила, поставили біопробу. Але навряд чи підтвердиться сказ, бо якщо мікроскопія не виявляє, то сказу нема», - розповів Тадеуш Донатович.

З його слів, напад агресії в собаки міг бути спровокований періодом «тічки» у собак.

«В кожному селі немало бродячих собак. Зараз проходить тічка, і якщо сука гавкнула, кожен собака хоче показати, що герой, і може не те що покусати, а й загризти», - вважає керівник ветлікарні.

Разом з тим житомиряни в соцмережах повідомляють про те, що через «шлюбний» період у собак страшно ходити по вулиці.  Зокрема, житомирянка Марія Уланова виклала фото «собачого весілля» на вулиці Маликова. У коментарі під дописом користувачі соцмережі обурені кількістю бродячих собак та небезпекою, яку вони становлять в першу чергу для дітей.

У Вінницькій області пенсіонерку до смерті  загризли сусідські стафтер’єри, - написав 16 лютого цього року сайт Вінниця.іnfo.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в райцентрі Житомирської області застрелили скаженого лиса, який покусав собаку. Житомирянка, яку в 2015 році покусали безпритульні собаки, вимагала від міської влади 200 тисяч моральної компенсації, однак виїхала з міста і не довела справу до кінця.

Фото Марії Уланової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі