Місто

Масляна у Житомирі пройде з народними забавами та безкоштовними млинцями

17 February 2017, 15:30

Проводжати зиму і зустрічати весну в Житомирі будуть 25 і 26 лютого на 6 локаціях у різних частинах міста. Підготовкою свята займається управління культури, втім до організації долучилися депутати, навчальні заклади та представники бізнесу.

За словами начальника управління культури Житомирської міської ради Ніни Рябенко, цього року Масляну традиційно відзначатимуть у гідропарку і парку ім. Гагаріна. Мешканці Польової, Крошні та Маликова матимуть можливість відсвяткувати у себе в районі, а для родин з дітьми облаштують дитячу зону на вул. Михайлівській. На кожній із зон житомиряни зможуть безкоштовно пригоститися млинцями, або придбати частування і сувеніри.

Гідропарк

адреса: Чуднівське шосе,3

дата: 25.02

час: з 12 до 16

У гідропарк на Масляну запрошують любителів активного відпочинку і тих? хто захоплюється старовинними традиціями.

«Ми чекаємо усіх поціновувачів активного відпочинку, активного дозвілля, родинного відпочинку у гідропарку. Ми зробимо таку спортивно-розважальну зону, якою буде займатися наш міський культурно-спортивний центр, його вихованці і різноманітні спортивні федерації. У нас будуть і пісні, традиційні веснянки, хороводи, плюс спортивна локація: і перетягування канату, і віджимання, і армреслінг. Буде ярмарок дитячих виробів, будуть різні дитячі забави», - розповіла начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

«Зусиллями декількох організацій ми будемо влаштовувати свято по древнім звичаям. Це буде локація в гідропарку на березі Тетерева. До нас ще долучаються реконструктори у своїх обладунках. Хто буде бажати, зможе в рицарських обладунках спробувати свої сили. Будуть народні забави, молодецькі забави і ритуальні традиції», - розповів Олег Земнухов.

«На Михайлівській ми хочемо створити дитячу зону. Цим буде займатися управління освіти і театр ляльок. Впродовж двох днів вони будуть розважати маленьких житомирян і їхніх батьків», - розповіла Ніна Рябенко.

вул. Михайлівська

дата: 25-26.02

час: з 12 до 16

Військовий оркестр, народні традиції і млинці організатори готують для мешканців мікрорайону Маликова

адреса: бульвар Польський , 13

дата: 25.02

час: з 12 до 16

Конкурсами, концертом і частуваннями проводжатиме зиму Польова.

«Звичайно традиційно будуть всі речі, пов’язані з Масляною: і традиційні млинці, все, що стосується художніх колективів, будуть проводитись конкурси, призи, відповідне заохочення», - розповів голова Корольовської районної ради Олег Соя.

Мікрорайон Польова

місце: фонтан «Космонавт»

дата: 25.02

час: з 12 до 16

Спалювати опудало і змагатися у конкурсі мангалів будуть мешканці Крошні.

«Ми плануємо конкурс мангалів, де люди будуть приходити зі своїми мангалами. Ми будемо виступати невеликими спонсорами на подарунки. Так само будуть млинці, духовий оркестр, конкурси. Ми також плануємо спалення опудала. Є бажання, будемо працювати», - розповів депутат Житомирської міської ради Володимир Тичина.

мікрорайон Крошня

адреса: вул. Северина Наливайка, 12-а

дата: 25.02

час: з 12 до 16

Завершаться святкування Масляної у парку культури та відпочинку ім. Гагаріна 25 лютого. До 19 години житомирян розважатимуть творчі колективи міста.

КП «Парк»

місце: центральна арка

дата: 26.02

час: з 12 до 19

Ніна Рябенко також зазначила, що нині є безліч думок щодо доцільності влаштування свят у час, коли на сході тривають бойові дії, втім зазначила, що підтримуючи свої традиції житомиряни мають змогу проявити свій патріотизм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі