Економіка

За якими цінами і у яких фірм купували адреналін лікарні Житомирської області

19 February 2017, 10:59

Лікарні, підпорядковані Київській обласній раді та облдержадміністрації, в останні місяці купували найдорожчий розчин адреналіну у ТОВ «Фрам ко» по цінам вдвічі вищим від середнього рівня по Україні.

Про це свідчать дані моніторингу «Наших грошей» фармацевтичних закупівель у системі ProZorro.

«Обласне психіатрично-наркологічне медичне об’єднання» (Глеваха) 16 січня уклало з фірмою угоду вартістю 199 994 грн., що було лише на 6 гривень нижче від рівня з якого лікарня мала б провести відкриті торги. На цій закупівлі вартість 0,18% розчину для ін’єкцій в ампулах 1 мл (10 штук в упаковці) склала 84,46 грн. (тут і далі всі ціни перераховано з ПДВ). Медичну установу очолює заслужений лікар України Геннадій Зільберблат. «Київська обласна лікарня №2» під керівництвом Володимира Єлагіна на відкритих торгах 22 грудня замовило фірмі адреналін виробництва фармзаводу «Здоров’я» по 83 грн. за упаковку. Тут на торгах єдиним конкурентом була фірма «Укроптпостач» з групи Петра Багрія, яка програла, не торгуючись аукціоні, з різницею цін 0,3%. Також у топ-десятці найдорожчих закупівельників адреналіну з розчином по 50,18 грн. знаходиться Токарівський психоневрологічний інтернат (Полтавська обл.), який наразі є лідером по найдорожчим закупівлям анальгіну», - пишуть «Наші гроші».

Сайт наводить ціни на розчин адреналіну (0,18% в ампулах 1 мл № 10) на закупівлях цієї зими. Так, КЗ «Ємільчинська центральна районна лікарня» 21 листопада купував адреналін у ПП фірма «Санітас» по 45,28 грн за упаковку, а 19 грудня у цієї ж фірми – по 40,25 грн за упаковку. Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання 8 грудня купило у ПП «Санітас» адреналін по 39,17 грн, а житомирська КУ «Центральна міська лікарня №1» 5 грудня у цієї ж фірми – по 37,02 грн за упаковку. КУ «Андрушівська центральна районна лікарня» 9 грудня закупила адреналін по 38,96 грн у ТОВ «БАДМ-Б», Житомирська районна лікарня 1 листопада купувала у ТОВ «Бадм» за 38,39 грн.

Як повідомляв Житомир.info, за минулий рік деякі державні установи Житомирської області зекономили на закупівлях через систему ProZorro від 50 до 80% своїх бюджетів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі