Влада

Житомирський університет вдруге шукатиме охорону для приміщень – система помилково «забракувала» найдешевшого учасника

20 February 2017, 13:56

 Житомирський державний технологічний університет вдруге за останній місяць проводитиме закупівлю послуг з охорони правопорядку в навчальному корпусі та гуртожитках.

Торги від 9 лютого 2017 року відмінили через збій у системі пошуку на сайті Антимонопольного комітету, - йдеться у протоколі засідання тендерного комітету ЖДУ від 20 лютого, який опублікували на сайті ProZorro.

ЖДТУ збирався закупити охоронні послуги до кінця 2017 року і був готовий заплатити 660 тисяч гривень. Участь у торгах взяли п’ять фірм, з яких три – з Житомира, в тому числі ТОВ «Беркут-2012», який охоронятиме кілька житомирських шкіл. Після проведення аукціону найдешевшою визнана пропозиція київського приватного підприємства «Група-Шериф», фінішна ціна якого склала 419,8 тисячі гривень.

9 лютого пропозицію «Групи-Шериф» відмінили через наявність цього підприємства у Зведених відомостях про рішення органів Антимонопольного комітету України щодо вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, а 20 лютого 2017 року тендерний комітет ЖДУ визнав наявність ПП «Група-Шериф» у вищевказаному реєстрі помилковою – через збій в системі пошуку на сайті АМКУ.

«Повернути учасника ПП «Група-Шериф» в даний час на кваліфікацію в тендері технічно немає можливості – такі умови роботи авторизованого електронного майданчика, на якому проводиться закупівля. Оскільки пропозиція даного учасника вибрана електронною системою як найбільш економічно вигідна і під час розгляду пропозиції сталася помилка, пропонується відмітити торги за «неможливістю усунути  порушення, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель». (…) варто оголосити повторну процедуру закупівлі», - йдеться в протоколі засідання тендерного комітету університету від 20 лютого.

Як повідомляв Житомир.info, житомирське товариство «Беркут-2012» з дворічним досвідом виграло тендери на охорону кількох шкіл та гімназій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі