Події

Поліція відпустила чоловіка, якого житомирські копи затримали після крадіжки двох пар джинсів

20 February 2017, 16:05

Співробітники Житомирського міськвідділу поліції відпустили викрадача двох пар джинсів невдовзі після його затримання місцевими патрулями.

Про це 20 лютого повідомила прес-служба управління патрульної поліції м. Житомира на своїй сторінці у Facebook.

«19 лютого, близько 10-ї години ранку, на лінію «102» надійшов виклик від продавця речового магазину, що з приміщення по вулиці Київська у Житомирі невідома особа чоловічої статі викрала джинсові брюки і побігла в невідомому напрямку. Встановивши приблизні прикмети зовнішності чоловіка, патрульні розпочали пошук. Продавчиня, яка бачила грабіжника, приєдналася до інспекторів. Обстеживши прилеглу територію, чоловіка, якого б жінка упізнала, патрульні не виявили. Поліцейські отримали від громадянки заяву і патрульні самостійно продовжили пошукові дії. Неподалік від місця вчинення злочину біля одного з будинків охоронці порядку побачили чоловіка, який різко завернув за куток. Останнє, на що інспектори звернули увагу те, що особа була одягнена в гумові галоші, на які вказала заявниця як на більш запам’ятовуючу прикмету. Візуально оглянувши людину, патрульні виявили, що під верхніми брюками з-підсподу виступали джинси, які громадянин викрав напередодні», - повідомляє прес-служба патрульної поліції.

Також зловмисник зізнався патрулям, що неподалік закопав у снігу ще одну пару штанів, викрадену кілька днів тому в одному з ринкових наметів по вулиці Хлібній. За інформацією прес-служби, джинси злодій відкопав при патрульних.

Патрульна поліція обурюється з того, що чоловіка, доправленого в міський відділ поліції, дуже швидко відпустили:

«Чоловіка патрульні доправили до міського відділку поліції, сподіваючись, що убезпечили громаду міста від крадія. Проте марно. Вже за кілька годин побачили зазначену особу на зупинці громадського транспорту. Відкорковуючи пляшку пива на перехресті вулиць Лесі Українки і Покровська,  він сказав патрульним: «Мені втрачати нічого, крав і далі буду красти».

У відділі комунікації головного управління поліції в Житомирській області Житомир.info пояснили, що дрібна крадіжка не вважається тяжким злочином і за це під варту не беруть.

«Щоб затримати людину на довше, потрібно мати санкції суду і законні підстави. Повинен бути тяжкий злочин або серійні крадіжки. Якщо крадіжка дрібна, немає підстав саджати за грати. Розпочинається кримінальне провадження і розслідування. Людину відпускають, але вона зобов’язана з’являтися до слідчого, поки процес триває», - розповіла старший інспектор відділу комунікації ГУ Нацполіції в Житомирській області Наталія Тимчук.

Як повідомляв Житомир.info, через відсутність складу нещодавно в Житомирі відпустили чоловіка, який ледь не підірвав багатоповерховий будинок. В 2015 році потерпілі від квартирних крадіжок житомиряни боялися за свою безпеку, бо суд відпустив крадіїв під заставу.

Фото патрульної поліції Житомира

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі