Влада

Житомирська мерія хоче створити робочу групу, яка працюватиме над перезавантаженням шкільної освіти

20 February 2017, 16:38

У Житомирі збираються створити робочу групу з 20 освітян, представників громадськості та батьківських комітетів, яка протягом року в рамках пілотного проекту з перезавантаження загальної шкільної освіти напрацьовуватиме рішення щодо поліпшення навчально-виховного процесу. Заявки від бажаючих увійти до її складу приймаються до 28 лютого 2017 року.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«У зв’язку з реформою Нової української школи, що розпочинається з вересня 2018-го року, за ініціативи мерії міста та за підтримки ГС «Освіторія», у Житомирі стартує пілотний проект з перезавантаження загальної шкільної освіти. Щоб процес був прозорим і максимально комфортним, створюється робоча група із числа фахівців-освітян, представників громадськості, батьківських комітетів, та тих, хто бажає змін у цій сфері. Робоча група створюється з метою напрацьовувати тактичні рішення та практичні інструменти для поліпшення навчально-виховного процесу у школах міста. Головним завданням роботи є зміна акценту освітнього процесу. Зокрема, школа має навчити дитину аналізувати, шукати інформацію, працювати в команді, працювати над проектами, виробляти творчий підхід», – йдеться у повідомленні.

Робоча група створюється терміном на 1 рік, до складу якої увійдуть 20 громадян, які будуть відібрані по результатам конкурсу. Подати заявку на участь у конкурсі можна за посиланням.

Заявки від бажаючих увійти у робочу групу приймаються до 28.02.2017.

«Розгляд анкет триватиме до 10.03.2017, після чого претендентів буде запрошено на зустріч з кандидатами. Організаторами конкурсу і роботи групи виступають Освіторія, представники мерії та міський відділ освіти», – уточнюють у мерії.

Зазначимо, концепцію «Нової української школи» Уряд ухвалив 14 грудня 2016 року. Документ, зокрема, передбачає перехід на 12-річне навчання у школі. Ознайомитися з концепцією можна тут.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин виступає проти того, аби якість освіти ототожнювати із ЗНО. Відтак, плануючи зміни в системі середньої освіти, влада міста обговорюватиме їх із педагогами під час стратегічних сесій, яких має відбуватися п’ять-шість на рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі